Kopřivnický polygon zaplní technika a rozezní koncerty, automobilka Tatra Trucks zpřístupní montážní linku

Kopřivnický polygon zaplní technika a rozezní koncerty, automobilka Tatra Trucks zpřístupní montážní linku

Publikováno: Út, 02.06.2015

Chcete se projet nákladním automobilem Tatra nebo obrněným transportérem? Nechat se vynést jeřábem do sedmdesátimetrové výšky? Prohlédnout si zblízka popelářský vůz či hasičské auto? Navštívit montážní linku automobilky Tatra Trucks? Zajít na koncerty Věry Špinarové a Xindla X? K tomu všemu budete mít příležitost následující víkend na Kopřivnických dnech techniky!

3. ročník interaktivní přehlídky techniky s bohatým doprovodným programem se bude konat v sobotu a neděli 6. a 7. června na zkušebním polygonu kopřivnické automobilky Tatra Trucks. Cílem akce je zábavnou a nenásilnou formou zvýšit zájem veřejnosti o technické vzdělávání, řemesla a strojírenský průmysl. Základem proto opět budou ukázky stavební, vojenské, hasičské, komunální, zemědělské a jiné techniky. Desítky firem budou příchozím prezentovat technologie či zařízení, které buď samy vyvíjejí a vyrábějí, nebo které využívají při své práci. K vidění budou náklaďáky, hasičská auta, jeřáby, traktory, stavební stroje, popelářský a odtahový vůz atd. Snahou organizátorů je, aby lidé viděli co nejvíce strojů v pohybu a mohli si je sami „osahat“ – do mnohých budou moci nasednout, případně si nechat názorně ukázat a vysvětlit jak daná zařízení fungují.

Doprovodný program slibuje předváděcí jízdy v nákladních vozech značky Tatra, projížďky obrněným transportérem, vyhlídkové lety vrtulníkem, možnost zapůjčení motokár, čtyřkolek, minibiků či vozítek Segway, ukázky radiem řízených modelů a spoustu dalších atrakcí pro děti i dospělé. „V loňském roce navštívilo akci zhruba 13 tisíc návštěvníků a jejich ohlasy byly velmi pozitivní. Jediné, co některým lidem na loňské akci chybělo, byla možnost nakouknout do vnitřních prostor automobilky. Společnost Tatra Trucks, která je generálním partnerem Kopřivnických dnů techniky, se proto rozhodla vyjít návštěvníkům vstříc a v neděli 7. června od 10 do 15 hodin jim zpřístupní svou montážní linku,“ uvedla za organizátory Lucie Petříčková.

Připraven bude také pestrý kulturní program. Po oba dny od 10 do 12 hodin se budou na podiu střídat místní zpěváci a tanečníci - děti z MŠ Ignáce Šustaly a MŠ Pionýrské, Adéla Demlová, kapela Ogaba a Adéla Lysková, taneční skupiny Dream, Las Isidras, Farridah, Amirah a Thara D.C. V sobotu odpoledne se mohou návštěvníci těšit na vítězku televizní soutěže Hlas ČeskoSlovenska Lo Hrůzovou (od 14:45) a na známou zpěvačku Věru Špinarovou (od 15:30). V neděli odpoledne vystoupí skupina The Charges (od 13:15) a celou akci uzavře koncert Xindla X (od 15:30).

Vstup na akci, stejně jako parkování v areálu budou v letošním roce opět zdarma. Automobily budou moci do areálu vjíždět branou č. 6 u průmyslového parku, pro pěší bude k dispozici také brána č. 5 u zimního stadionu. Od polikliniky (v blízkosti vlakového nádraží) bude zhruba každou půlhodinu jezdit na polygon bezplatná autobusová doprava. Bližší informace na www.koprivnickednytechniky.cz.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková, www.koprivnice.cz