Kopřivnice oslaví výročí koncertem Xindla X

Kopřivnice oslaví výročí koncertem Xindla X

Publikováno: Čt, 19.09.2013

Ve středu 25. září se v centru města před kulturním domem uskuteční každoroční akce Město je naše společné hřiště. V letošním roce se zaměří nejen na představení aktuálních projektů, ale zároveň připomene desetileté výročí Zdravého města Kopřivnice. Připraven bude celodenní program plný zábavy a informací, který vyvrcholí koncertem zpěváka Xindla X.

„Před deseti lety schválilo kopřivnické zastupitelstvo přistoupení města k Projektu Zdravé město a místní Agenda 21, v rámci kterého se realizují různé kampaně, diskuze či veřejná projednávání. Abychom si toto kulaté výročí připomněli, proběhne letošní setkání Město je naše společné hřiště v mnohem větším rozsahu - narozdíl od předchozích ročníků začne program hned ráno a ukončen bude až večerním koncertem. Ve stejný den budou v technickém muzeu oceněny osobnosti, které se během posledních 10 let zasloužily o rozvoj projektu Zdravé město a hledání cest k udržitelnému rozvoji Kopřivnice,“ uvedla koordinátorka projektu Ivana Rašková.

Dopolední program akce Město je naše společné hřiště bude zaměřen především na děti, pro které budou od 9 hodin připravena vystoupení několika místních školek, nejrůznější soutěže, tvorba přání pro Kopřivnici a skládání obrazců z vršků od PET lahví.

Kopřivničané budou mít rovněž možnost zhlédnout výstavu probíhajících i připravovaných projektů, o kterých budou moci po 14. hodině debatovat s odbornými pracovníky radnice a zástupci organizací, jež některé projekty realizují. Od 16:20 bude na pódiu probíhat diskuse s  vedením města, v rámci níž se lidé budou moci ptát starosty a místostarostů na vše, co je zajímá. Stejně jako v předchozích ročnících nebude chybět doprovodný kulturní program - letos se mohou příchozí těšit na vystoupení místních školek, ukázky parkouru, jógy, skákacích bot, tanečně-akrobatické vystoupení break dance a electric boogie nebo biketrialovou show. Od 17 hodin budou probíhat oblíbené cyklohrátky pro děti.

V 19 hodin začne před kulturním domem koncert známého zpěváka Xindla X, který celou akci uzavře.

V případě nepříznivého počasí se program přesune do Kulturního domu Kopřivnice.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková