Komentované výstupy na Lysou horu si užijí jednotlivci i školní výpravy

Komentované výstupy na Lysou horu si užijí jednotlivci i školní výpravy

Publikováno: Po, 13.06.2016

V neděli 19. června v 8.30 hodin odstartuje od lanového centra Opičárna na Ostravici už pátý  ročník Lysohorských nej. Pod tímto názvem se skrývají komentované výstupy na Lysou horu, které organizuje Beskydské informační centrum Frýdek-Místek. Výstupy provázené vyprávěním o historii zdejších turistických chat, místních legendách a také o vlastních zkušenostech průvodců budou pokračovat až do poloviny září. Určeny jsou turistům od 4 do 99 let. „Na komentované výstupy, které se konají vždy v neděli a v úterý, se mohou přihlásit jednotlivci i větší skupiny, jimž jsme schopni nabídnout také individuální termín,” říká Dagmar Janovská z Beskydského informačního centra Frýdek-Místek a dodává, že součástí zhruba šestikilometrové cesty na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd je sedm zastávek na zajímavých místech trasy. „Kromě zmíněných vycházek organizujeme výstup na Lysou horu i pro školáky, které doprovází Lašský král se svojí družinou. Tato dobrodružná výprava, kterou je třeba rovněž dopředu objednat, má u školních výletů obrovský úspěch,” uzavírá Dagmar Janovská.

Komentované výstupy na Lysou horu se budou konat v termínech: 12. července, 17. července, 31. července, 2. srpna, 7. srpna, 21. srpna, 23. srpna, 11. září a 25. září.

Zájemci se musí přihlásit nejpozději tři dny před stanoveným termínem na tel. č.: 603 264 058 nebo e-mailem na adrese: info@beskydy-info.cz. Vstupné ve výši 50 korun se platí na místě před začátkem výstupu.