Kde se pivo vaří, tam se dobře daří!

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří!

Publikováno: Út, 06.08.2013

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří aneb na jedno chuť máme, s ním ten rekord dáme! To je hlavní motto již V. ročníku akce pod názvem Beskydské rekordy.

Beskydské rekordy také letos přivítá náměstí Svobody v Místku v sobotu 17. srpna 2013. Hlavním cílem celodenního soutěžního klání je opět zápis v České knize rekordů.

O jaké rekordy jsme se v průběhu předešlých čtyř ročníků pokoušeli?

Frýdek-Místek na vrcholu světa - v roce 2009 jsme stoupali na pomyslný Mount Everest
Maxi Puzzle Frýdku-Místku - v roce 2010 jsme skládali puzzle složené z 2010 dílků
Medový Frýdek-Místek – v roce 2011 jsme se poprvé prokousali sladkým medovým dortem Marlenka až do České knihy rekordů, kdy jsme snědli téměř 100 kg této pochoutky
Velké finále Frýdku-Místku aneb pojďme dát gól Evropě! – v roce 2012 jsme se podruhé prokopali do České knihy rekordů, kdy jsme nakopali celkem 1548 pokutových kopů

A co nás čeká letos?

Letos ve spolupráci s pivovarem Koníček z Vojkovic odstartujeme v 9.00 hodin Beskydské rekordy slavnostním naražením bečky s pivem a následně se pustíme do štafetové soutěže v pití třetinkových piv, které uvaří právě na tento den pivovar Koníček. Nezapomněli jsme však ani na děti! Pro ty bude připravena soutěž Limonádový Joe aneb soutěže v pití Koňakolovy lihuprosté limonády.

Celý den bude opět doprovázen spoustou soutěží, vystoupení a to jak hudebních, tak i těch pohádkových. Z vystupujících již nyní můžeme představit např. čertíka z pohádky O Jasněnce a létajícím ševci Yvettu Blanarovičovou, Pavla Dobeše s Tomášem Kotrbou, trochu „pohublejší“ Maxim Turbulenc nebo hvězdu večera Kamila Střihavku s kapelou Leaders. V průběhu dne se představí mažoretky TALENTO, taneční skupina Aktiv a spousta dalších. Připraveny budou také dílny pro děti či stánky s rukodělnými výrobky.

Celým dnem bude opět jako předchozí roky provázet oblíbený sportovní komentátor Vojtěch Bernatský, který dokáže soutěžní atmosféru vždy skvěle podpořit.

Akce se koná pod záštitou primátora Mgr. Michala Pobuckého, Dis. a organizuje ji Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o.  za finanční podpory statutárního města Frýdku-Místku a Moravskoslezského kraje.

Navštivte naše nové webové stránky www.beskydskerekordy.cz, kde vás seznámíme s aktualitami programu i s historií této zábavné akce!