Kam zavítáte o víkendu vy?

Kam zavítáte o víkendu vy?

Publikováno: Pá, 03.10.2014

Mistrovství ČR dobrovolných hasičů v disciplínách TFA

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pořádá ve spolupráci s HZS Moravskoslezského kraje, Krajským sdružením hasičů MSK, Okresním sdružením hasičů Nový Jičín a sbory dobrovolných hasičů Štramberk a Kopřivnice a městem Štramberk Mistrovství ČR dobrovolných hasičů v disciplínách TFA. Akce se koná v sobotu na Trúbě ve Štramberku, a to od 9.30 do 16.00 hodin.

A co to vůbec to TFA je? Jedná se o hasičský víceboj jednotlivců, který prověřuje fyzickou a psychickou připravenost hasičů. Zkratka pochází z anglického sousloví "Toughest Firefighter Alive", tedy "Nejtvrdší hasič přežije". Soutěž je pojata jako simulace zásahové činosti a hasiči při ní soupeří v zásahovém kabátu, přilbě a s dýchacím přístrojem.

Tancem kolem světa

Sobotní den nabídne také tanec. Taneční sdružení Relax a taneční skupina Thara ve spolupráci s Kulturním domem Kopřivnice připravilo akci s názvem Tancem kolem světa. Ta se koná od 16.00 hodin ve Velkém sále Kulturního domu Kopřivnice. Tanečně divadelní show nabídne příběh o dívence, která se proměnila v ptáčka, aby mohla létat po světě a učit se různé taneční styly. V programu se představí mistryně republiky 2014, Taneční skupina Thara D. C., Tap Dance Kopřivnice pod vedením Pavly Jeřábkové a členové TS Relax Kopřivnice.

Výstup na Mount Everest

Toužili jste vystoupat na vrcholky nejvyšších hor světa, ale brzdily vás finance? Teď si to můžete splnit! Dům dětí a mládeže chystá na víkend akci s názvem Výstup na Mount Everest 2014. Překonejte sami sebe a zapojte se do výstupů z lyžařské chaty po sjezdovce na vrchol Červený kámen v Kopřivnici. Abyste dosáhli vrcholu Mount Everestu, musíme to nahoru a zase zpět zvládnout celkem 39 krát! Na výstup máte čas od soboty od 10.00 hodin do neděle do 15.00 hodin. Zapojit se můžete v kategoriích sólolezec (muži - ženy - profi), duolezci, družstva (děti a mládež do 18 let - muži - ženy).

Pro nejlepší jsou připraveny věcné ceny v hodnotě 10 000 Kč! Odměnou všem budou medaile, diplomy, upomínkové předměty. Třídní kolektivy a sportovní kluby získají míče. Prezentace účastníků se koná v sobotu od 8.00 do 10.00 hodin. Zápisné je stanoveno na 120 Kč za dospělého a 40 Kč za děti a mládež.
Kromě samotných výstupů se můžete zapojit do lanových aktivit, soutěže "Zdatný šerpa", Disc Golfu nebo si jen tak poslechnout hudbu a dát si něco z grilu.

Zdroj: www.lasska-brana.cz