Kam zavítáte o víkendu vy?

Kam zavítáte o víkendu vy?

Publikováno: Čt, 23.07.2015

Dobývání hradu Hukvaldy

V sobotu se na hradě Hukvaldy koná největší akce této sezóny - dobývání hradu! Akce s účastí více než stovky rytířů bude na hradě probíhat od 11.00 do 17.00 hodin. Samotná bitva bude rozdělena na tři části v časech 11.00, 14.00 a 16.30 hodin. V mezičasech bude hrát dobová hudba Subulcus. Po celém hradě budou rozesety tábory rytířů s ukázkami dobového života. Vzhledem k velkému hluku palných zbraní nedoporučujeme chodit na hrad s pejsky!

Letní dobrodružství na příborském koupališti

Město Příbor a koupaliště Ricco vás zvou na odpoledne plné her, scének a zábavy s doprovodným programem pro děti i dospělé s názvem Letní dobrodružství - II. Příborská lávka. Akce ve stylu retro 60. a 70. let se bude konat v neděli od 13.00 do 18.00 hodin na koupališti. Doprovodný program bude plný scének a hudby z filmu Pelíšky. I letos se bude zdolávat úzká lávka nad bazénem buď na kole, koloběžce nebo "tragaču". Nebudou chybět soutěže o ceny, dárky pro děti i dobové kostýmy. Doprovodný program pro děti bude zahrnovat modelování balónků, medovou soutěžní cestu, malování na obličej nebo třeba výrobu papírových čepic. Dnem bude provázet maskot Včelky Máji. Vstupné je stanoveno na 40 Kč. Děti a dospělí v kostýmech mají vstup zdarma!

Promenádní koncert

Ani v letních měsících nebudete ochuzeni o hudební koncerty z produkce Kulturního domu Kopřivnice. Na sobotu je pro vás připraven první ze série promenádních koncertů v podání Acustria Václava Fajfra. Kapela ACUSTRIO je akustickým hudebním tělesem ostravského písničkáře Václava Fajfra a absolventů JAMU, působící od roku 2014. Hrají vlastní autorský repertoár v úpravě pro kontrabas, flétny a violoncello, převážně ve stylu acustic-folk a přibližný žánr. Koncert se bude konat na prostranství před Kulturním domem Kopřivnice, v případě deště pak v Baru 603 od 18.00 hodin.

Kde si užít letní večer

V Příboře se bude v sobotu řádit! Na zahradě SDH Příbor se od 19.00 hodin koná II. Benátská noc. O dobrou náladu se postará hudební skupina KIWI.
Letního počasí si můžete užít také v sobotu ve Štramberku. V Amfiteátru pod Starou věží se od 21.15 hodin promítá pod širým nebem pohádka Asterix, sídliště bohů. Vstupné je 60 Kč.

Zdroj: www.lasska-brana.cz