Kam zavítat o tomto víkendu?

Kam zavítat o tomto víkendu?

Publikováno: Čt, 17.07.2014

 Monty Python živě (převážně)

Chcete se o víkendu opravdu dobře pobavit? Pak dorazte do kopřivnického kina! V neděli od 20:00 hodin se zde uskuteční přímý přenos vystoupení komediální skupiny Monty Python. Po více než třiceti letech se na pódiu sejdou Eric Idle, John Cleese, Michael Palinov, Terry Gilliam a Terry Jones a znovu přehrají některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem.
Monty Python jsou po právu považování za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. Staňte se součástí této legendy i vy, a přijďte se s přáteli pobavit! Pokud vás přijde 5 a více získáte navíc slevu 50 Kč na vstupenku!

Hudební zážitky v Lašské bráně Beskyd

Mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy se pomalu blíží ke svému závěru. Užít si klasickou hudbu můžete ještě v sobotu v Příboře. V piaristickém klášteře vystoupí od 18:00 hodin Danubius Octet Singers Bratislava se sbormistrem Danielem Simandlem. Neděle pak bude patřit závěrečnému koncertu. Ten se tradičně uskuteční ve společenském sále ZŠ A MŠ Leoše Janáčka na Hukvaldech, a to již od 14:00 hodin. V programu se představí Václav Hudeček (housle) a Lukáš Klánský (klavír) s díly F. Bendy, L. van Beethovena, F. Chopina, L. Janáčka a A. Dvořáka.
A na Hukvaldech ještě zůstaneme. V sobotu se v tamním přírodním amfiteátru představí skupina Kryštof se svým projektem Kryštof Kemp. Lístky už jsou bohužel vyprodány, ale ti, kdo si je stihli zakoupit, se mohou těšit na uvítání samotným Richardem Krajčem, písničky starší i nové, fotbálek proti členům skupiny a mnohé další vychytávky.
Pokud se nechcete mačkat na přeplněném festivalu můžete za hudbou zavítat také na prostranství před Rodným domem Sigmunda Freuda. V sobotu se zde uskuteční tradiční Pouliční hudební vystoupení. Mladé hudebníky si můžete poslechnout v době od 9:30 do 11:30 hodin.

Letní víkendové akce

Co si takhle užít krásný letní den venku, třeba při posezení s přáteli? Vhodnou příležitostí je například Hasičký večer pořádaný SDH Rychaltice v pátek od 19:00 hodin v Rychalticích za bývalým kulturním domem. K tanci a poslechu bude hrát již tradičně DJ Radim Kapica. Chybět nebude ani bohatá tombola a vypečené občerstvení.
A akcí si samozřejmě užijete i v sobotu. Koná se jich hned několik. Tak například v myslivecké chatě na Točně v Příboře můžete od 16:00 hodin zavítat na Letní myslivecký večer. O hudební doprovod se postará skupina L&P. Taktéž můžete očekávat bohaté občerstvení a tombolu, v níž je první cenou srnec!
Na letní večer zve také SDH Hájov. Na tamním výletišti začíná akce v sobotu ve 20:00 hodin. Hudbu zde zajistí skupina KIWI.
A chybět byste neměli ani na již 11. ročníku akce s názvem Štramberský flamendr. Koná se v sobotu v Městském pivovaru ve Štramberku, kde na vás čeká poctivý štramberský flamendr za pouhých 11 Kč a k poslechu bude od 12:00 hodin hrát cimbálová muzika Pramínky.

Kam o víkendu zavítat s dětmi?

Speciálně dětem je určena sobotní akce s názvem Letní cirkus s klaunem Hopsalínem. Na prostranství před kulturním domem v Kopřivnici se od 15:00 hodin rozjede zábavné odpoledne plné her a soutěží. Nebude chybět minidiskotéka, soutěžní stanoviště se zaměřením na cirkusové dovednosti - chůze po laně, roztáčení talířků, balanční podložky, staročeská laserová střelnice, žonglování, jojo, stavění pyramidy, balónková show, bublinková show, konfetový ohňostroj, malování na obličej ani moderované doprovodné soutěže na pódiu o ceny. Všichni přijďte, vstup je volný!
V Rychalticích za bývalým kulturním domem připravili dobrovolní hasiči z SDH Rychaltice na neděli od 14:00 hodin dětské odpoledne. Připraveny budou soutěže, skákací hrad, ukázka činnosti hasičů, kolo štěstí, bohaté občerstvení a mnoho dalšího.
Dětský den se uskuteční také v Kozlovicích v Areálu Na Mlýně, a to v neděli od 14:00 hodin. Dětem jsou určeny zábavné soutěže a od 16:00 hodin vystoupení Divadla "Smíšek".

Zdroj: www.lasska-brana.cz