Kam vyrazit o vikendu?

Kam vyrazit o vikendu?

Publikováno: Čt, 05.11.2015

Recesní lampionový průvod

Město Příbor a Hospůdka JAAL zvou všechny malé i velké, všechny, kdo se rádi baví a jsou pro každou srandu na Recesní lampionový průvod, který se uskuteční v pátek 6. listopadu. Začátek průvodu je naplánován na 17 hodin na stranické základně v Hospůdce JAAL, odkud se půjdu na náměstí, kde se proběhne proslov V. Lenina a hosta, bude přednesena báseň pionýra a zpět odchod na stranickou základnu. Proběhne soutěž o nejlepší lampion, bude předán řád VŘSR a poté bude následovat volná zábava. Všichni, kdo přijdou v dobovém a vtipném oblečení, dostanou na uvítanou revoluční drink a malí účastníci dostanou sladkou odměnu.

Muzikálový Motýlek

Základní škola a Mateřská škola Motýlek Kopřivnice, Občanské sdružení při Dětském centru Kopřivnice a Kulturní dům Kopřivnice zve všechny příznivce dramatické, taneční a hudební tvorby zdravotně handicapovaných dětí, která se letos ponese v duchu muzikálů, na již 19. ročník přehlídky s názvem Muzikálový Motýlek 2015. V pátek 6. listopadu od 15 do 17 hodin bude v Kulturním domě Kopřivnice připraveno jak pro účinkující, tak pro veřejnost hned několik workshopů. Naučit se písničku, taneční kroky, zazpívat si karaoke, vytvořit masku, nechat se učesat a nalíčit, vyzkoušet si kostým a ještě k tomu se nechat vyfotit, tak to všechno bude možné zažít v pátek odpoledne! Od 18 hodin propukne ve velkém sále večerní doprovodný program, který začne pohádkou o Popelce a pokračovat bude tanečními čísly Thary DC. Následujícím hostem bude Jana Rychterová, zpěvačka a moderátorka ČRo (Rádio Junior pro děti). Na Motýlka přijede s hudebním vystoupením nazvaným Zpívací písničky, které je pro všechny, kteří chtějí zpívat, tančit, zapojit se pohybem, soutěžit a bavit se. Písničky o zvířatech, o pohádkách i sportech, zkrátka o věcech, co mají děti rády, pobaví malé i velké. Ani letos nebude chybět oblíbená diskotéka, o kterou se postará DJ Stoupa! V sobotu 7. Listopadu od 13.30 se vestibul KDK rozezní písničkami z filmu Lotrando a Zubejda, které zazpívají děti ze ZŠ sv. Zdislavy, a ve 14 hodin začne hlavní program, kterým vás provede jako každoročně moderátor Roman Pastorek. Vstupné dobrovolné.

Jazz U Písařů

Máte rádi jazz? Potom jste srdečně zváni v neděli 8. listopadu v 17 hodin na koncert, který se uskuteční v zámeckém sále v Domě u Písařů ve Štramberku. K poslechu vám bude hrát Emil Viklický a jeho host. Vstupné 130 Kč (v ceně je zahrnut zákusek s kávou). Rezervace míst na recepci v penzionu Jaroňkova pekárna nebo na telefonním čísle 556 808 843.

Velká Čantoryje

Klub českých turistů Příbor zve všechny nadšence turistiky na výlet do „Velké Čantoryje", který se uskuteční v sobotu 7. listopadu. Odjezd v 04:25 hodin vlakem do Bytřice a poté autobusem do Nýdku. Na výběr budou dvě trasy – 13 km (Nýdek, Velká Čantoryje, Nýdek) a 22 km (Nýdek, Velká Čantoryje, Jablunkov). Návrat v 18:15 hod. Více informací u vedoucího akce Emila Suchánka na telefonním čísle 606 711 135.

Balet: Drahokamy (záznam)

Kulturní dům Kopřivnice zve všechny milovníky umění v neděli 8. listopadu v 15.45 hodin do kina na záznam baletu Drahokamy, kde umělci baletního souboru moskevského Bolšoj Těatru, kteří patří k nejšpičkovějším baletním souborům světa, oslavuje největšího amerického choreografa George Balanchina, tvůrce abstraktních neoklasických baletů moderních stylem a dokonalou formou. Drahokamy vytvořil v roce 1967 pro New York City Ballet inspirován šperkařskými obchody na 5th Avenue. Každá část baletu je jedinečná stylem, hudbou i náladou. Smaragdy Balanchine považoval za evokaci Francie s její elegancí, pohodlím, módou a parfémy. Ohnivé rubíny byly pro něj symbolem dynamického amerického Balanchinova stylu, ovlivněného Broadwayí, jazzem a spoluprací s Igorem Stravinským. Diamanty představují klasickou čistotu ruského stylu, kterou měl Balanchine dobře zažitou ze svého mládí. „I kdyby celé dědictví carského baletu bylo ztraceno, Diamanty by nám pořád dokázaly předat jeho pravou esenci.“ Balet je nesmírně náročný pro rozmanitost stylů, kterou od tanečníků vyžaduje. Vstupné 300 Kč / 250 Kč (při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů).

Zdroj: www.lasska-brana.cz