Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Čt, 19.03.2015

Víkendová zábava pro děti

Kulturní dům Kopřivnice připravil na sobotu akci pro nejmenší plnou masek, tancování, her, soutěží a veselých písniček. V 15.30 tak bude ve Velkém sále zahájen Pohádkový maškarní karneval, ve kterém nebude chybět doprovodný program ani omalovánkový koutek. Předprodej vstupenek v hodnotě 40 Kč probíhá v Informačním centru Kopřivnice.
A kdo nechce řádit v maskách, tak může zavítat na pohádku s názvem Návštěva u Aničky. Odehraje ji Dětský divadelní soubor MINIDRAMA z Valašské Bystřice v Kulturním d omě Štramberk od 15.00 hodin. Vstupné je stanoveno na 40 Kč a vstupenky je možné zakoupit v Informačním centru Štramberk.

Částečné zatmění Slunce

Již tento pátek nastane největší zatmění Slunce v České republice viditelné mezi lety 2011 a 2026. Až do června roku 2021 to bude zároveň poslední zatmění Slunce, které z našeho území spatříme. Při maximální fázi bude Měsíc krátce před 11. hodinou dopoledne středoevropského času zakrývat shora okolo 73 procent slunečního disku.
Na veřejné pozorování můžete zavítat například na náměstí S. Freuda do Příbora. Pozorování zde bude zahájeno již v 9.30 hodin. Akce se nekoná při zatažené obloze!

Víkendové sportování

Na Hukvaldech se v sobotu koná již 16. ročník turistické akce "Výstupy na kopce kolem naší obce". Společný start je naplánován na 8.30 hodin od brány do obory z důvodu nutnosti regulace pohybu turistů v oblasti Kazničova. Trasa v délce 25 km je náročnou prověrkou fyzické kondice po zimním období. Protože pochod probíhá po vrcholem kolem obce Hukvaldy, je možné pochod kdykoliv přerušit nebo se k pochodu připojit na Horním Sklenově nebo v Rychalticích. Pochod je příležitostí ke vstupu do uzavřené části obory a k výstupu na Kazničov, který je podmíněn dodržováním pravidel správce obory.
V Kopřivnici se v sobotu uskuteční akce s názvem "Vyjížďka na koni do okolí Kopřivnice s přáteli a příznivci koní". Následovat bude odpolední zábava na Bubla city ranchi.

Keltský telegraf

V sobotu od 16.30 do 20.30 hodin vás v areálu BAV klubu Příbor čeká jedinečný zážitek s bubnováním pod staletými stromy - Keltský telegraf. Jedná se o propojení celé české země ohňovými a světelnými signály. Na programu večera je setkání bubeníků, výuka rytmů, společné bubnování u ohně, workshopy, improvizace, hra na perkusí nástroje, intuitivní zpěv, výroba figurek pro štěstí, kreslení keltských mandal, taneční rej, posezení a opékání u ohně. Dojde i k rituálnímu zapálení ohně čerty za zvuku šamanských bubnů. Rituálním tancem bude vzdán hold matce Zemi a otci Slunci.

Štramberská divadelní přehlídka

I tento pátek můžete do Štramberka zavítat na divadlo. V rámci Štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů se v Kulturním domě ve Štramberku představí Divadelní soubor Berani Těškovice. Přivezou hru Rudolfa Trinnera Agentura Drahoušek aneb Sňatky všeho druhu. Vstupenky v hodnotě 90 Kč nebo 40 Kč (děti) jsou k dostání v Městském informačním centru Štramberk.

Zdroj: www.lasska-brana.cz