Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 05.06.2015

Kopřivnické Dny techniky zaplní polygon

Již tento víkend můžete do Kopřivnice zavítat na jedinečnou interaktivní přehlídku s názvem Kopřivnické dny techniky. Jejim hlavním cílem je zábavnou a nenásilnou formou vzbudit zájem o techniku a perspektivní technické obory zejména u mladých lidí a dětí. Na zkušebním polygonu v areálu Tatry tak po oba dny od 9.00 do 17.00 hodin budou k vidění statické i dynamické ukázky zemědělské, stavební, hasičské, komunální i jiné techniky. K vidění budou nákladní automobily, hasičská auta, jeřáby, traktory, stavební stroje a další technika. Chybět nebude ani pestrý doprovodný program zahrnující taneční i hudební vystoupení. Hlavními hvězdami programu bude v sobotu Lo Hrůzová a Věra Špinarová, v neděli pak The Chargers a Xindl X. Vstup zdarma!

Šlápoty po kopřivnických rozhlednách

Pokud vás nelákají davy lidí tísnící se na vyhřátém betonu, můžete si užít den v přírodě. V sobotu mezi 9.00 a 10.00 hodinou vás čeká start na pochod s názvem "Šlápoty po kopřivnických rozhlednách". Prezentace účastníků probíhá v Sadu Dr. E. Beneše v Kopřivnici a trasa pochodu vás zavede na Bubla ranč. V cíli se bude zároveň konat Den dětí, takže si vaše ratolesti užijí soutěží a vození na koních.
A pokud už budete v blízkosti Bezručovy vyhlídky, pořiďte si fotografii a zapojte se do soutěže s Lašskou bránou Beskyd! Více informací zde.

Komedianti na hradě Hukvaldy

V sobotu zavítá na hukvaldský hrad dvojice kejklířů a komediantů "Komedianti na káře". Se svou károu naloženou loutkami a kejklováním objíždí štace u nás i za hranicemi a v rámci své poutě si udělají zastávku i na Hukvaldech. Vidět je můžete celkem ve třech vystoupeních. Ve 13.00 a v 16.30 hodin vás čeká žonglérské představení a v 15.00 hodin pohádka Princ Bajaja.

Freudův folkorní festival

I v Příboře bude v sobotu živo. Od 16.00 hodin se na Náměstí S. Freuda koná 12. ročník Freudova folklorního festivalu. V rámci něj se divákům představí folklórní soubor Ostravička a těšit se můžete také na slavnostní vyhlášení výsledků 19. ročníku mezinárodní výtvarné soutěže Můj sen - My Dream.

Chlebovický krpál

Máme tip z blízkého okolí pro příznivce extrémních závodů. V neděli se v Chlebovicích u Frýdku-Místku uskuteční sportovní akce s názvem Chlebovický krpál 2015 aneb extrémní běh do vrchu. Hlavní závod má délku 1500 metrů s převýšením cca 200 metrů a vede vesnicí, po sjezdovce až na rozhlednu. Soutěží se v kategoriích děti, složky IZS, obyvatelé Chlebovic a veřejnost. Start je ve 13.00 hodin (děti), 14.00 hodin (členové složek IZS), 14.40 hodin (obyvatelé Chlebovic) a v 15.00 hodin závod veřejnosti.

Zdroj: www.lasska-brana.cz