Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 12.06.2015

Nedělní pohádka v kinosále

Do Kina Kopřivnice v neděli zavítá pražské Divadlo Elf a přiveze pohádku Plaváček. Představení se odehraje od 15.30 hodin a vstupenky v hodnotě 50 Kč si můžete již nyní zakoupit na pokladně v Informačním centru Kopřivnice.

Plaváček je chlapec jako každý jiný, má však notnou dávku štěstí, kterou mu daly do vínku sudičky. Jeho štěstím je princezna, ale než si ji zaslouží, musí splnit obtížné úkoly. Zlý král, který věštbu vyslechl a snaží se ze všech sil vzepřít osudu, pošle ženicha své dcerky pro tři zlaté vlasy Děda Vševěda. Doufá, že Plaváček na té dlouhé cestě zahyne...

Farmářské trhy

Páteční den můžete využít k nákupu lokálních surovin. Příležitostí pro vás budou farmářské trhy, které se uskuteční v Příboře i Kopřivnici. V Příboře se jedná o již druhý letošní trh. V době od 8.00 do 16.00 hodin budou na Náměstí S. Freuda prodávat řemeslníci a farmáři z blízkého okolí domácí pečivo, valašské frgály, včelí med, koření, bylinky a sazeničky. Najdete zde také prodej sýrů spojený s ochutnávkou, zeleninové a ovocné produkty a mnoho dalšího.

V Kopřivnici se trh bude konat od 9.00 do 16.00 hodin v centru města před kulturním domem. I zde pořídíte ovoce, zeleninu, pečivo a koláče, těstoviny, maso a uzeniny, mléčné výrobky, sýrové speciality, včelí produkty, čaje, byliny a květiny, koření a mnoho dalšího.

Jak se žilo a jak bylo v panství Hukvaldském?

Ani tento víkend nebudete ochuzeni o program na hradě Hukvaldy. Připraven je pro vás dobový program s názvem "Jak se žilo a jak bylo", který můžete shlédnout od 11.00 do 17.00 hodin. Snadno se tak přenesete do středověku a nasajete atmosféru života našich předků.

Sokolská noc

Areál Sokolovny v Příboře nabídne v sobotu od 19.00 hodin Sokolskou noc. Hudební zážitky zprostředkuje hudební skupina TNT, chuťové pohárky potěší guláš, grilované maso či vegetariánský boršč. Vstupné je stanoveno na 20 Kč.

Na kole dětem

V pátek zavítají do Kopřivnice účastníci charitativní cyklistické tour Na kole dětem, kterou již pošesté povede známý velocipedista a několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák. Peloton by měl dorazit kolem 17.00 hodin do centra města před kulturní dům. Po příjezdu pelotonu vystoupí Cimbálová muzika Buriánek ze ZUŠ Zdeňka Buriana.

Cílem projektu Na kolem dětem je poukázat na preventivní význam sportu při výchově dětí a představit veřejnosti stejnojmenný nadační fond, z něhož jsou hrazeny rekondiční pobyty malých pacientů po onkologické léčbě. Letošní 6. ročník cyklotour je naplánován na 3. až 13. června, kdy peloton cyklistů absolvuje jízdu napříč celou republikou a navštíví téměř všechny kraje. K pelotonu se může přidat úplně každý, ať už na kousek, jednu etapu či celou trasu. Mezi účastníky se každoročně objevuje také celá řada významných osobností, úspěšných sportovců a známých tváří. Přidejte se i Vy!

Další akce na celý víkend naleznete ZDE.

Zdroj: www.lasska-brana.cz