Kam o tomto víkendu?

Kam o tomto víkendu?

Publikováno: Čt, 26.06.2014

Dny města Štramberka zpestří Farmářské trhy

V sobotu se bude konat již 12. ročník Dnů města Štramberka. Na programu jsou řemeslné a farmářské trhy a také setkání hudebníků s názvem Štramberský krpál. Těšit se můžete na prodej všelikého možného zboží od rukodělků až po farmářské výrobky či výpěstky. Doprovodný program se uskuteční v čase 10:00 - 17:00 hodin na náměstí ve Štramberku a vystoupí v něm Dechový orchestr FHS Frýdlant n. O., Dechový orchestr Akorďanka Stonava, Dechový orchestr Štramberk, Městský dechový orchestr Kopřivnice a Dechový orchestr mladých ZUŠ Příbor. Pro děti sehraje v 15:30 hodin na náměstí Loutkové divadlo Povidlo pohádku "Jak dostat Pučmelouta do školy". V případě nepříznivého počasí se pohádka odehraje v Kulturním domě.

Jak se žilo a jak bylo na Hukvaldech

Poznejte život našich předků ve 14. století formou dobového zábavně-naučného programu s názvem Jak se žilo a jak bylo. Akce se uskuteční v sobotu na hradě Hukvaldy. Chybět nebude výcvikový tábor, přehlídka střelných a palných zbraní, středověký špitál, ukázka polní kuchyně, dobová řemesla a společný program skupin Rytířů z Hückeswagen, Piastovci a Družina Petra Meissnera von Peterswald.

Příbor zažije I. Benátskou noc

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Sbor dobrovolných hasičů Příbor pořádá Benátskou noc. Ta se uskuteční v sobotu od 19:00 hodin na zahradě Hasičské zbrojnice Příbor. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina KIWI. Samozřejmostí je bohaté občerstvení. K hojné účasti zvou příborští hasiči!

Loutkové divadlo Perníkovka zve na pohádku O Zlatovlásce

V neděli jste všichni zváni do pohádkové chaloupky Perníkovka ve Štramberku, kde zahrají pohádku O Zlatovlásce. Známý příběh o kuchaři Jiříkovi, který neuposlechl krále a při přípravě hostiny ochutnal maso bílého hada ožije v podání loutek v 10:00 hodin.

Zdroj: www.lasska-brana.cz