Jak se žilo na hradu Hukvaldy ve 14. století, poznali návštěvníci sobotní akce

Jak se žilo na hradu Hukvaldy ve 14. století, poznali návštěvníci sobotní akce

Publikováno: Út, 01.07.2014

Dobový zábavně naučný pořad o životě našich předků ve středověku se konal v sobotu 28. června od 11 do 17.30 hodin. Zmíněná akce se koná na Hukvaldech každoročně za hojné účasti návštěvníků, stovky lidí sem přišly i letos.

Středověk se prolnul se současností a návštěvníci se zde potkávali s lidmi, kteří byli oblečeni do středověkých šatů, popíjeli a hodovali ve středověké kuchyni, seděli v polních stanech. Viděli výcvikové tábory, dobové rytíře v plné zbroji, zařízený středověký špitál a také řemeslníky, zhotovující ručně výrobky, paní prodávající kožešiny, ženu tkající látku, krále a královnu s doprovodem, hradní stráž před hradem i uvnitř hradu.

K vidění byla přehlídka střelných a palných zbraní. V jádru hradu byla zařízena dobová místnost s kuchyní, kterou obýval mladý pár. Lidé v dobových šatech se vžívali do své role a dávali najevo, že opravdu žijí ve středověku.

Počasí bylo celý den krásné a slunečné, odpolední program doplnily skupiny Rytíři z Hückeswagen, Piastovci a Družina Petra Meissnera von Peterswald, které se zájmem sledovali návštěvníci. Hojně zde byly zastoupeny rodiny s malými dětmi, které se takto dostaly do živé pohádky.

Zdroj: www.novinky.cz