Horská chata Prašivá je znovu otevřena

Horská chata Prašivá je znovu otevřena

Publikováno: Pá, 10.07.2015

Po 4 měsících usilovných prací dobrovolníků na záchraně legendární dřevěné horské chaty Prašivá v Beskydech se daří chatu znovu otevřít, aby mohla i nadále sloužit turistům.

Na začátku byli dobrovolníci 4, ale postupně se k nim začali přidávat další a další, neboť viděli, že tento projekt má nějakou myšlenku. V současné době čítá dobrovolnický team 90 členů a kolem Prašivé se tak samovolně vytvořil neformální Klub přátel chaty Prašivá. Této obrovské partě nadšenců, pod vedením iniciátorů tohoto vzkříšení chaty, chatařů Martina a Michala patří ohromná poklona. Mnozí zde strávili nejen desítky až stovky hodin tvrdé práce, ale zanechali tu také kus svého srdce.

Návštěvníci chaty, patřící Klubu českých turistů, se mohou těšit na renovovanou historickou Bezručovu místnost, velké rekonstrukce se dočkala kuchyně a sklad, nově obloženy byly chodby a výrazně viditelnou změnou je bezesporu nový výčep a bar. Další drobnější úpravy probíhají také na pokojích, chata dostala už i nový kotel, natřeny byly všechny vnitřní dveře, zárubně a radiátory, na zahradě vzniklo nové ohniště a v procesu je také nový nátěr střechy a horního patra věžičky. Během srpna 2015 bude snad také po mnoha a mnoha letech veřejnosti zpřístupněna rozhledna, na což se již nyní těší stovky lidí nejen z Moravy.

Protože práce na rekonstrukci celé chaty budou probíhat i v dalších měsících, omluvte tedy, prosím, omezený provoz restaurace. Přesto ale nemějte obavy, že by se na chatě Prašivá nevařilo, vybrat si můžete z několika polévek i hotových jídel, dále na vás čekají výborné přírodní mošty atd.


Více aktuálních informací o chatě naleznete na webu: www.ChataPrasiva.cz