Hornická desítka

Hornická desítka

Publikováno: Čt, 05.11.2015

Nejpopulárnější silniční běžecký závod ve Frýdku-Místku letos oslaví 30 let od svého vzniku. V loňském roce se postavilo na start celkem rekordních 2682 běžců a letošní jubilejní má ambici toto číslo překonat.

Na závodníky bude čekat hned několik kategorií. Připraven je závod mládeže, soutěž škol nebo závod mílařů. A však stále nejpopulárnějším trasou mezi závodníky je běh na 10 km, při kterém závodníci absolvují tři okruhy po ulicích, nábřeží a parku v blízkosti Národního domu ve Frýdku-Místku. Povrch tratě je asfaltovaný a doprava bude pořadateli na všech křižovatkách a komunikacích v průběhu závodu usměrňovaná. Závodníci po doběhnutí obdrží v cíli multifunkční triko s logem závodu a nejlepší běžci obdrží peněžní odměnu.

Pořadatelé pamatovali i na malé děti a rekreační běžce. Pro ty je připraven běh rodičů s dětmi a oblíbený běh pro zdraví. Jeho trasa měří 1000 m je určena všem věkovým kategoriím. Cílem zde není závod vyhrát, ale účastnit se jej, proto je tato trasa nesoutěžní.

Start všech závodů bude od Národního domu, ve kterém bude probíhat i doprovodný program celého dne. Závodníci se zde budou moci občerstvit, uschovat svá zavazadla anebo vyhrát v tombole některou z hodnotných cen.

Zahájení prezentace bude probíhat 7. 11. 2015 od 9:30 hodin, v 10:30 odstartuje běh rodičů s dětmi, 13:40 se na start postaví běžci trasy pro zdraví, ve 14:00 odstartují ženy běh na 10 km a všichni mílaři a svým výstřelem ohlásí startovní pistole v 15:15 běh na 10 km. v kategorii muži.

Zdroj: www.atletikafm.cz