Hořký Radegast oslnil Australany a přivezl zlato

Hořký Radegast oslnil Australany a přivezl zlato

Publikováno: Út, 23.05.2017

Zlatou medaili si z prestižní degustační soutěže v Austrálii přivezlo pivo Radegast Ryze Hořká 12. Na prestižní soutěži Australian International Beer Awards 2017 v Melbourne uspěla nošovická dvanáctka mezi více než stovkou vzorků v kategorii piv plzeňského typu z celého světa. Celkově přihlásily pivovary přes 2000 piv.

„Mám radost, že naše hořké pivo chutná jak chlapům na Moravě a v Čechách, tak pivovarským odborníkům na druhém konci světa. Na Ryze Hořkou 12 můžeme být všichni hrdi. Od roku 2014, kdy jsme uvařili první várku, získává doma i v zahraničí jednu cenu za druhou, včetně té nejprestižnější u nás, kterou je České pivo,“ zhodnotil úspěch v soutěži Ivo Kaňák, ředitel pivovaru Radegast.

Letošního, již 25. ročníku celosvětové soutěže pořádané Královskou zemědělskou společností ve Victorii, se účastnilo 2042 vzorků z 36 zemí a svá piva představilo přes tři sta pivovarů z celého světa. Jednotlivá piva rozdělená do 20 kategorií hodnotila mezinárodní porota tvořená z více než sedmdesáti pivovarnických odborníků.

Chcete vědět, jak se vaří ryze hořké pivo Radegast? Vydejte se do Návštěvnického centra Radegast v Nošovicích!