Frýdek≈Místek slaví, pořiďte si suvenýry s tématikou 750 let

Frýdek≈Místek slaví, pořiďte si suvenýry s tématikou 750 let

Publikováno: St, 08.03.2017

Letošní rok se ve Frýdku-Místku nese v duchu oslav 750 let od první zmínky o předchůdci města Místku, osadě Friedeberg. Ta je uvedena v závěti olomouckého biskupa Bruna ze Schauenburgu, kdy počátky Místku jsou úzce spojeny s existencí opevnění na Štandlu, kde byla umístěna menší vojenská posádka, která zabezpečovala zemskou hranici.

A abyste měli na oslavy památku, můžete si zakoupit na pobočkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek suvenýry s tématikou 750 let.

Již v loňském roce vydalo Beskydské informační centrum Frýdek-Místek výroční známku, která tento rok bude připomínat. Dřevěnému kolečku tak dominuje znak města Frýdku-Místku a jedna ze symbolik města – bazilika minor Navštívení Panny Marie, která je jedinou bazilikou v Moravskoslezském kraji. Sběratelský artefakt je k dostání za 30 korun na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku, Místku, Frýdlantu n.O. a Ostravici.

Na oslavy byste si měli vybavit i svůj šatník. Pobočky Beskydského informačního centra ve Frýdku a Místku nabízejí k prodeji trička, která symbol 750 let mají ve svém potisku. Současně se na nich objevuje nová identita města, se kterou se budete postupně setkávat téměř na každém kroku. Cena trička je 190,-Kč.

Milovníci čokolády se mohou s chutí zakousnout do belgické mléčné čokolády, která na svém obalu nese také tématiku 750 let. Čokoláda je k dostání na pobočkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek za cenu 45,-Kč.

Své turistické deníčky si můžete rovněž obohatit o nové razítko 750 let města, nejen pro zapomnětlivce máme připraveny kapesní kalendáříky a propisky a děti si po návštěvě Beskydského informačního centra mohou odnést balónek. To vše s logem 750 let.

Nechte se inspirovat také další nabídkou suvenýrů z Frýdku-Místku a Beskyd ZDE. Tipy na akce spojené s oslavami 750 let najdete na webu www.750letfm.cz.