Frenštátské kulturní léto je v plném proudu a těší se velké návštěvnosti

Frenštátské kulturní léto je v plném proudu a těší se velké návštěvnosti

Publikováno: Út, 09.07.2013

I když jsme teprve na začátku prázdnin, tak Frenštátské kulturní léto je už měsíc v plném proudu. Městské kulturní středisko společně s partnery připravilo během letních měsíců téměř třicítku koncertů, promítání, společenských akcí a festivalů. Vedle celé řady umělců zvučných jmen si v rámci Frenštátského kulturního léta zahrají také místní interpreti. Pestrý program kulturního léta průběžně probíhá na třech místech. Na náměstí Míru, ve frenštátském autokempu a v Amfiteátru na Horečkách.

Co jsme už stihli (a o co jste třeba přišli)?

Od začátku letní sezony se na náměstí představili například Aneta Langerová, historická skupina Clamortis, bluegrassová legenda Poutníci anebo jazzový kvartet Guitar Edition. V autokempu si zase 4. července užívaly stovky diváků první z letošních projekcí letního kina Minibiják Špalek. Na programu byl film "Okresní přebor aneb poslední zápas Pepika Hnátka".

A co nás čeká?

Do konce července je připravena ještě spousta vynikající muziky a dobré zábavy pod širým nebem. Již tuto sobotu 20. července propukne v Amfiteátru na Horečkách open air festival Horečky fest. Celkem na třech pódiích zahraje od 13 hodin až do tří do rána 16 kapel. Mezi největší hvězdy letošního Horečky festu patří Monkey Business, Kamil Střihavka, Marcel Woodman, Jan Budař anebo punková legenda Visací zámek. Červencovou kulturní nabídku uzavírají dvě akce v autokempu.  25. července zde opět  bude promítat Minibiják Špalek a to hořkou komedii "Cesta z města" a v sobotu 27. 6. autokemp provoní tradiční Gulášové slavnosti s bohatým doprovodným programem. "Přijet do Frenštátu za kulturou se určitě vyplatí. Nabídka kulturních pořadů pod širým nebem je letos nebývale pestrá. S návštěvností našich akcí jsme moc spokojeni, lidé se naučili na kulturu chodit. Nejde jen o Frenštáčany, ale jezdí k nám stále více lidí i z okolních měst a to je moc dobře." Říká dramaturgyně kulturního střediska Lenka Borovičková Krestová.

Bližší informace k aktuálnímu programu Frenštátského kulturního léta 2013 najdete na internetových stránkách www.kulturafrenstat.cz.

Zdroj: Marian Žarský, Městské kulturní středisko Frenštát pod Radhoštěm