Festival Sněhu letos již popáté

Festival Sněhu letos již popáté

Publikováno: Pá, 09.12.2016

Již popáté budete mít možnost vyrazit na velký zimní festival, který v průběhu prosince až března nabídne bohatý program ve formě sportovních, kulturních, společenských a vzdělávacích podniků. Festival sněhu se koná každoročně v podhorské obci Morávka na úpatí Travného.

St 14.12. PIETNÍ AKCE
/ Památník Noční přechod (Morávka-u parkoviště Lipový) od 10.15
Slavnostní položení věnců a posezení v Partyzánu

So 17.12. TRAVNÝ TREK – trekový závod
/ Areál ZŠ Morávka (Morávka-centrum), hora Travný / 8.00 – prezence, 10.00 – start

Travný Trek je závod otevřený všem sportovním nadšencům a milovníkům Beskyd a je symbolickou připomínkou hanebného stanného soudu za německé okupace (14. 12. 1944) a následných poprav, v souvislosti s podporou místních obyvatel partyzánům. Hora Travný byla jedním ze svědků těchto událostí. Letos rozšiřujeme nabídku tras závodu – tradičně 12,5 km pro kategorie Klasik a nově trasa pro kategorie Strong – 21,5 km.

Na trase závodu budou připraveny 4 občerstvovací stanoviště, full-servis v místě startu/cíle s teplým jídlem, sprchami, šatnami a kompletním zázemím a kromě skvělých zážitků i hodnotné ceny pro nejlepší. Prezence, start i cíl je v areálu ZŠ Morávka. Podrobné informace o závodu ZDE.

Čt 13.1. FREERIDING – lyžování v terénu
/ Malý sál Partyzánu (Morávka-pod přehradou) od 18.00 – Přednáška s komentovanými projekcemi filmů o freeridingu (Bc. Jiří Šáňa – prashan.cz)

So 28.1. VRCHOL FS 16/17
/ Partyzán (Morávka-pod přehradou) od 14.00
14.00 Pohádka – Honza málem králem | 15.30 Klaun Bublín z Bublínova | 17.00 Gruník – folklorní soubor | 18.00 koncert – 432 Hz | 20.00 koncert – ČECHOMOR | 21.30 Afterparty

Kulturní a společenská událost zimy v mikroregionu povodí Morávky – pestrý blok divadla, folklóru a koncertů zakončený večerní festivalovou párty. Probíhá tradičně v prostorech Hotelu Partyzán, kde oslavíme již pátý ročník FS spolu s headlinerem večera – Čechomorem, který nám právě před pěti lety otevíral Vrchol FS.
Ve venkovním areálu Partyzánu proběhnou hrátky se sněhem (sněhové sochaření a sněhuláci apod.).

Pá 24.2. HISTORIE PRAŠIVÉ / 7000KM NA KOLE STŘEDNÍ AMERIKOU
/ Malý sál Partyzánu (Morávka-pod přehradou) od 18.00 – Přednáška s projekcemi

Pá 3.3. 5xFS NA BARU – 5 ročníků FS v projekcích s koncertem
/ RS Paskov (Morávka-Velký Lipový) od 18.00 – Rekapitulace FS s projekcemi, barmanskou show (Be Bop Bar-Hotel Alcron Praha /Michelin*/ ) a živou hudbou (Alter Via).

Stylové ohlédnutí za proběhlými ročníky FS s projekcemi, doprovozené koncertem bluesrockových Alter Via. O dobrou náladu a výjimečný zážitek z večera se bude starat špičkový barmanský tým z pražského hotelu Alcron.

Pá 17.3. APITERAPIE
/ Malý sál Partyzánu (Morávka-pod přehradou) od 18.00 – Přednáška s projekcí

Pá 17.3. VYNÁŠENÍ MORÉNY – Zakončení FS
/ Před Obecním úřadem Morávka (Morávka-centrum) od 16.00 – Program dětí ZŠ a MŠ Morávka a jarmark

/Změny v programu jsou vyhrazeny/

Další informace na www.festivalsnehu.cz