Festival CYKLOCESTOVÁNÍ

Festival CYKLOCESTOVÁNÍ

Publikováno: Po, 06.01.2014

24. – 26. ledna 2014 se uskuteční v Nové scéně Vlast ve Frýdku-Místku, již tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. 

Letošní program nabízí opět spoustu nových tváří a tak se všichni mohou těšit na další dobrodružství, sportovní výkony a spoustu krásných fotografií. Součástí projekce bude jako vždy dobrá nálada, bohatá tombola a další doprovodné programy.

Jako hlavní host festivalu se přestaví spolu se svou projekcí polský cyklodobrodruh Michał Sałaban, který povypráví o transkontinentálním přejezdu Evropy a Afriky.

Prostřednictvím odborníka na české cykloregiony Martina Leschingera diváci nakouknou do těch nejlákavějších míst pro cykloturistiku, zábavný cyklotulák Pavel Kadlíček všechny zavede do Patagonie, Honza Galla představí ojedinělý dálkový přejezd na solárních tříkolkách z Francie do Kazachstánu, Radomír Krupa povypráví o handbikerské dálkové jízdě z Německa na Gibraltar a rodina Stillerova ukáže všem milovníkům cyklocestování, jak se dá na kole cestovat i s miminkem. A to zdaleka není vše … .

Předprodej od 6. 1. 2014

V předprodeji jsou permanentky (třídenní festival), vstupenky na pátek, sobotu a neděli celodenní a to v pobočkách Beskydského informačního centra, on-line na www.kulturafm.cz. Ostatní vstupenky budou v prodeji až na místě.

Podrobnější informace naleznete na: www.cyklocestovani.cz nebo na FB: Cyklocestování

Zpracovala: Kamila Přibylová, www.kulturafm.cz