Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček!

Publikováno: Út, 27.11.2012

Na náměstí Svobody v Místku začne v 15 hodin tradiční akce „Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček", letos ve znamení velkého pohádkového mejdanu se spoustou skřítků, originálních soutěží, legrácek, ale také dárečků a vystoupením slovenské skupiny No Name.

„Jedná se o tradiční akci, která je velmi oblíbená. Každým rokem přiláká do centra města tisíce lidí. Zejména pro děti představuje jisté kouzlo. I letos bude náhodně vybráno jedno dítě, které otočí klíčem v kouzelném zámku Vánoc a za cinkotu zvonečků rozsvítí nejen vánoční strom, ale také všechny vánoční ozdoby ve městě," řekl primátor města Petr Cvik.

Na všechny přítomné bude čekat bohatý doprovodný zábavný program, plný originálních soutěží, ale také písniček a tanečků. Připraveny budou oblíbené vánoční dílny, ve kterých si děti budou moci vyrobit drobné vánoční dárečky a přiučit se tradičním vánočním zvykům. Náměstí bude plné skřítků z pohádkové říše, kteří budou dělat legrácky a budou taky rozdávat drobné dárečky. Celým programem provedou Eva Decastelo a Leoš Mareš. Po setmění a po rozsvícení Vánočního stromu vystoupí slovenská skupina No Name a celý program ukončí ohňostroj.

Vánoční strom a světelná výzdoba města bude rozsvícena v 16:40 hodin za účasti primátora města Petra Cvika.

Akce se koná za finanční podpory Statutárního města Frýdek-Místek.

Pozn.:

V den rozsvícení vánoční výzdoby začnou ve městě také „Vánoční trhy", které se budou konat na místeckém náměstí Svobody od 1. do 23. prosince. Ve stylových dřevěných stáncích budou prodejci od 9 do 18 hodin nabízet tradiční vánoční zboží - ručně vyráběné slaměné ozdoby a drobné vánoční dárkové zboží, jmelí, svíčky, dekorace a podobně. Chybět nebude ani prodej vánočních stromků. Pro návštěvníky je samozřejmě připraveno i bohaté občerstvení, včetně placků a pečených kaštanů, ale také horké medoviny, svařeného vína a punče.

Každou sobotu a neděli budou vánoční trhy obohaceny zábavným doprovodným programem plným hudby, tance i divadla. Chybět nebudou oblíbené vánoční dílny, ve kterých si budou moci zájemci vyrobit drobné dárky. Děti a všichni snílci na náměstí najdou i Ježíškovu poštu, jejímž prostřednictvím budou moci získat na své přání originální Ježíškovské poštovní razítko. Připraveno bude také promítání v ledovém kině, ohňová show, zvonkohra a živý betlém.

Ve čtvrtek 13. prosince budou součástí Vánočních trhů také Beskydské farmářské trhy.

Poslední adventní neděli, tj. 23. prosince, přivezou skauti na náměstí Svobody Betlémské světlo, které si zájemci budou moci donést domů jako symbol původního významu Vánoc. Součástí této akce bude sváteční slovo faráře Josefa Maňáka a vystoupení farního pěveckého sboru.

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku

Program Doneste zvoneček