Do města automobilů míří luxusní motocykly

Do města automobilů míří luxusní motocykly

Publikováno: St, 09.07.2014

Koncem týdne si v Kopřivnici přijdou na své milovníci motorek. V pátek 11. července totiž zavítá do města automobilů několik desítek účastníků mezinárodního srazu luxusních motocyklů Honda Gold Wing a v sobotu 12. července bude Kopřivnicí projíždět zhruba pětikilometrová Jízda národů.

Sraz přepychových motocyklů se koná 10. až 13. července na Slezskoostravském hradě a již pošestnácté jej pořádá Gold Wing Club Czech Republic. V pátek mají účastníci naplánovány individuální projížďky, během nichž mohou mimo jiné navštívit Technické muzeum Tatra: „V Kopřivnici jsme byli už před desíti lety, a protože je zdejší muzeum automobilů velkým lákadlem, zahrnuli jsme jej i do programu letošního srazu. Pokud nám bude počasí přát, mohlo by se v Kopřivnici mezi 12. a 15. hodinou postupně vystřídat osmdesát i více motorek,“ uvedl prezident pořádajícího klubu Vlastimil Švrček. Hondy Gold Wing jsou něco jako rolls-royce na dvou kolech. Mívají řadu technických vymožeností a v jejich výbavě se nezřídka objevuje např. televize, vyhřívané rukojeti, křesla i přídavné skříně. Přijďte si jedinečné stroje prohlédnout na vlastní oči! Zatímco jejich majitelé budou procházet technické muzeum, nablýskané Hondy budou zaparkovány na pěší zóně.

Další výtečná podívaná bude pro obdivovatele těchto jednostopých skvostů připravena hned následující den, v sobotu 12. července. Dopoledne projede městem po ulicích Čs. Armády a Záhumenní kolona všech účastníků stejného srazu, která bude mít cíl ve 12 hodin na štramberském náměstí. „Narozdíl od individuálních pátečních projížděk bude sobotní Jízda národů organizovaná a s doprovodem dopravní policie. Půjde asi o 250 motorek, které vytvoří kolonu dlouhou minimálně 5 kilometrů,“ doplnil Vlastimil Švrček. Ve Štramberku pak budou motocykly k vidění zhruba do14:30 hodin.

Zdroj: Lucie Petříčková, Město Kopřivnice