Dny s průvodcem pokračují!

Dny  s průvodcem pokračují!

Publikováno: St, 30.04.2014

Dny s průvodcem pokračují! Po Velikonočním Dnu s průvodcem a novince Nádherné stopy historie aneb poznej více erby, busty a sochy našeho města jsou připraveny prohlídky historických částí měst Frýdku a Místku.

10. května 2014 se sejdeme u kašny sv. Floriána na Zámeckém náměstí ve Frýdku, odkud v 10.30 hodin vyrazíme přes nádvoří frýdeckého zámku a ulici Hlubokou k bazilice minor. Na závěr se podíváme ke kostelu sv. Jana Křtitele. Ve stejný den, ve 13.00 hodin, se vydáme na druhou z frýdeckých tras, a to konkrétně z frýdeckého náměstí přes ulici Radniční, Těšínskou, ke třídě T.G.Masaryka až ke kostelu sv. Jošta.

Místeckou historickou část čekají také dva okruhy ve stejný den. V sobotu 14. června 2014 v 10.30 hodin se setkáme na náměstí Svobody u Mariánského sloupu a zastavíme se u kostela sv. Jakuba Většího, Staré pošty, památníku 8.pěšího pluku, sladovny, bývalé městské radnice a spořitelny a kostela sv. Jana a Pavla. Odpoledne 14. června 2014 ve 13.00 hodin se opět sejdeme na místeckém náměstí a projdeme se s průvodcem přes Malé náměstí, Smetanovy sady, hřiště pod Sokolíkem, budovy knihovny a Policie, Palackého ulici až ke kostelu Všech svatých.

Trasy nejsou fyzicky náročné, jsou vhodné pro všechny věkové kategorie včetně dětí a seniorů. Akce jsou pořádány zdarma. V případě velmi nepříznivého počasí se akce nekonají.

Letos poprvé můžete objevit také kouzlo fotografování. Beskydské informační centrum Frýdek-Místek totiž připravilo tématický Den s průvodcem – s fotografem. Můžete se zdokonalit ve fotografování přírody, kdy se v sobotu 31. května 2014 setkáme v Malenovicích u Obecního úřadu na akci Beskydy objektivem aneb foťte jinak, foťte lépe. Pro ty, co spíše chtějí fotit památky, je připravena akce Frýdek-Místek objektivem aneb foťte jinak, foťte lépe, která se uskuteční v sobotu 7. června 2014. Sraz tohoto průvodce bude před Beskydským informačním centrem na Zámeckém náměstí ve Frýdku. Oba tyto průvodce začínají v 9.00 hodin a je nutné je objednat a zaplatit předem. Cena činí 200,-Kč a je možné ji uhradit v Beskydském informačním centrum v Místku na náměstí Svobody nebo ve Frýdlantu n. O. na ulici Hlavní.

Aktuální informace o konaných Dnech s průvodcem naleznete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com.