Divadelní škola – první veřejné představení

Publikováno: Út, 22.01.2013

Od 18.00 se veřejnosti představí mladší kategorie s pohádkou „ O Princi Krasoňovi a Prasoňovi a od 19. 30 ji bude následovat starší kategorie s představením „Life Shards".

Ještě v říjnu loňského roku nebylo docela jisté, zda Divadelní škola opravdu vznikne a o pár měsíců a deset lekcí později přichází první veřejný výstup dvou skupin mladých nadšenců. Divadelní škola není jen herectví, ale také velký kus práce na tvorbě textu, režii, kostýmech, hudbě a scénografii. Povedlo se dát dohromady dvě skvělé party dětí, kteří se do práce vrhají po hlavě!

Toto první veřejné vystoupení, nebude jen o tom, co vše děti zvládly za deset lekcí, ale hlavně předzvěst, čemu se mladí nadšenci budou i nadále věnovat a na čem budou pracovat, aby svou snahu a nadšení mohli předvést na postupovém divadelním festivale.

Pohádka o Princi Krasoňovi a Prasoňovi vznikla jako vlastní text během zkoušek 13 dětí mladší kategorie, kdy účastníci kurzu navrhovali vlastní nápady, jak by měla inscenace vypadat. V průběhu zkoušení se poté zapojovali nejen jako herci, ale rovněž se podíleli na představě scény či kostýmů.

Sedm statečných druhé kategorie, inscenuje 3 povídky frýdeckého dramatika a režiséra Norberta Závodského pod názvem „ Life Shards". Práce na tomto představení byla pojata tak, že část skupiny se věnovala herectví a zbylá část pracovala na režii, úpravě textů, hudbě, scénografii a dalšímu.

Zdroj: Kamila Přibylová, Kultura FM