DiscGolfPark otevře Dana Zátopková

DiscGolfPark otevře Dana Zátopková

Publikováno: Čt, 11.09.2014

Ve čtvrtek 18. října bude slavnostně otevřen DiscGolfPark Kopřivnice, který byl během letních prázdnin vybudován nad areálem letního koupaliště. Oficiálního otevření nového sportoviště se zúčastní legendární oštěpařka a čestná občanka města Kopřivnice Dana Zátopková, která přijede v doprovodu dalších známých olympioniků. Discgolfovou akademii pro veřejnost povede jeden z nejlepších evropských hráčů discgolfu Jussi Meresmaa.

Discgolf je volnočasovou aktivitou podobnou běžnému golfu, avšak místo holí a míčků využívá speciální létající talíře, které se na co nejmenší počet hodů dopravují z místa výhoziště do speciálních košů. Požadavek na zřízení discgolfového hřiště v Kopřivnici vzešel z loňského diskuzního fóra „S Vámi o všem? Ovšem“ a následně byl podpořen hlasováním občanů v celoměstské anketě. Práce na výstavbě začaly koncem letošního června a dokončeny byly v srpnu. Projekt, který vyšel městský rozpočet zhruba na 500 tisíc korun, zahrnoval osazení nového oplocení koupaliště, stříhání keřových podrostů a kácení tyčoviny, osazení výhozišť, discgolfových košů, infotabulí, laviček, odpadkových košů a nákup disků. DiscGolfPark Kopřivnice je volně přístupným veřejným sportovištěm a herní disky si lze na vratnou zálohu zapůjčit na letním koupališti (v zimním období na krytém bazénu).

Program slavnostního otevření ve čtvrtek 18. září bude rozdělen do dvou částí. Během dopoledne se budou zkušení instruktoři discgolfu věnovat žákům místních základních škol, které formou her a soutěží seznámí s pravidly a některými herními technikami. Odpolední část pro veřejnost bude zahájena v 15 hodin za účasti starosty Josefa Jalůvky a vzácných hostů z Českého klubu olympioniků v čele s paní Danou Zátopkovou. Kromě setkání se známými sportovci se mohou příchozí těšit také na drobné občerstvení a dárečky pro děti. Od 15:30 bude probíhat discgolfová akademie, v rámci níž se zájemci naučí základní herní techniky, vyzkouší různé typy disků a budou se moci zeptat se na vše, co je ohledně tohoto sportu zajímá. Akademii povede vynikající finský hráč Jussi Meresmaa, který v podstatě koncept disgolfu vymyslel. V 17:30 pak bude zahájen discgolfový turnaj pro 45 hráčů, kteří se včas zaregistrují na www.discgolf.cz.

Přijďte si prohlédnout nové sportoviště a seznámit se s discgolfem! Všichni jste srdečně zváni.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková, Městský úřad Kopřivnice