Dětský den v Beskydech rozhodně nebude nuda

Dětský den v Beskydech rozhodně nebude nuda

Publikováno: Út, 27.05.2014

Počátek června je již tradičně spojen s oslavami Dne dětí. Na co se mohou těšit v Beskydech? Stěžejní program zábavy mnozí organizátoři plánují už na sobotu 31. května.

„V obci Morávka začínáme už dopoledne na prostranství u místní základní školy, kde v 10 hodin vypukne pohádkový svět plný tajuplných bytostí, lákavých aktivit, zajímavých cen a bohatého občerstvení,“ uvedl Robert Volný, organizátor dětského dne a ředitel pensionu Jízdárna v Morávce.

„Malí i velcí milovníci zvířat mohou navštívit i náš nedaleký jezdecký areál, kde se staráme o pět koní a tři poníky. Mají rádi, když jim děti přinesou nějaký pamlsek, například suchý chleba nebo mrkev. Projížďka není nikterak věkově omezená, u mladších dětí je však vhodný doprovod rodičů. Když navíc vysvitne sluníčko, maminky a tatínci se rádi kochají krásnou přírodou a rovněž ochutnají místní speciality,“ doplnil Robert Volný.

Čtyřmetrová postel pro lenochy

Punkový dětský den se v sobotu 31. května koná na Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku. Drobotina se může těšit na populárního tanečníka a choreografa Jana Ondera, hudební hity Pavla Nováka i originální produkci punkové hvězdy Párek v rohlíku. Malí umělci si vyzkouší své dovednosti v kreativních dílničkách, pro lenochy je připravena čtyřmetrová postel v odpočinkové zóně.

Mušketýři na Hukvaldech

Milovníci památek se 31. května setkají na tajuplné zřícenině hradu Hukvaldy, kde pro ně kastelán připravil zábavné hry, soutěže a také ukázku bojového umění skupiny přátel historického vojenství Knechti ze Znojma.

Večerní prohlídka na Štramberské trúbě

Zajímavé zpestření čeká turisty ve Štramberku, který v sobotu 31. května ovládnou pouťové atrakce. Kromě kolotočů, stánků a kejklířů stojí za zhlédnutí noční prohlídka strážné trúby. Své brány v tento den výjimečně zavře až ve 23 hodin.

Parním vláčkem na Ostravici

Nudit se rozhodně nebudou ani návštěvníci koupaliště Sluníčko v Ostravici. Kdo sem zavítá z Ostravy nebo z dalších zastávek po trase, může se svézt parním vlakem. Z hlavního ostravského nádraží odjíždí 31. května v 9.05 hodin. V bohaté programové nabídce nechybí ani ukázky tradičních řemesel, soutěže o ceny, prezentace hasičské techniky, zábava na skákacím hradě nebo hudební produkce DJ Vasa.

Bike Čeladná pamatuje i na děti

Sportovní vyžití pro bikery připravila na neděli 1. června obec Čeladná. Součástí závodu jsou i trasy pro děti. Na té nejkratší, která měří 500 metrů, odstartují malí soutěžící na svých odrážedlech nebo kolech.

Na chlapce a děvčata rovněž čeká zápolení v několika disciplínách, například v slalomu, cyklo fotbalu či balancování. Pro mladé sportovce jsou připraveny zábavné hry, soutěže a také biketrialová škola Petra Krause.

Zdroj: www.novinky.cz