Víkend plný akcí ve Štramberku

Víkend plný akcí ve Štramberku

Publikováno: Út, 01.11.2016

O anglosaském lidovém svátku, který se slaví 31. října, se děti oblékají do strašidelných kostýmů a chodí pro koledu. K tomu patří vydlabávání dýní, ohně, kostýmové veselice, věstění, lovení jablek pusou a navštěvování strašidelných atrakcí….. A na jednu takovou halloweenskou akci se vydejte i na hrad Štramberk v sobotu 5. listopadu.

Od 13 hodin vás na dolním nádvoří hradu čeká vyřezávání a zdobení halloweenských dýní, které je možné si na místě zakoupit a také odnést domů, čarodějnická akademie či opékání párků na ohni (možno také zakoupit na místě). K poslechu bude v průběhu odpoledne hrát Štramberský band a od 14 hodin se můžete těšit na ukázky výcviku psů.

Samozřejmě se pořadatelé i těší, že na hrad vyjdete v čarodějnických halloweenských kostýmech. Akce se koná pouze za příznivého počasí.

Večer si můžete užít i Noc s hvězdářem, kdy společně s ním budete moci pozorovat zimní oblohu. Sraz bude u Jaroňkovy útulny na Štramberském hradě v 18.00 hodin. K vidění bude: Měsíc - před první čtvrtí, Venuše a Saturn - po setmění velmi nízko nad západem (pozorování během soumraku před 18.00 hodinou), Mars - po setmění nad jihozápadním obzorem a další. Pro konání akce je nutná jasná obloha. Vstupné činí 20 Kč.