Červen ve Štramberku

Štramberk

Publikováno: Čt, 13.06.2013

„Pořád se něco děje“, jak by řekl jeden náš oblíbený komik. Tak je to i ve Štramberku. Rozmanitý a bohatý bude červen ve Štramberku, hlavně co se týká kultury.

Přijměte proto pár pozvánek.

V neděli 16. června v 10.00 hodin zavítají do Štramberka hudebníci ze Slovinska. Jejich kapela s názvem Muzika Sv. Lazar Boršt zahraje na náměstí svůj koncert. Nenechte si ujít pěkný před obědový zážitek.

Jako již tradičně slaví město Štramberk svůj Den města letos opět s Farmářským trhem. Konat se bude v sobotu 22. černa od 10 – do 18 hodin na náměstí ve Štramberku. Společnými silami se štramberskou dechovkou jsme pro návštěvníky připravili bohatý kulturní zážitek. Pochod dechovek na náměstí, spojený se soutěží o Štramberský škrpál, společný koncert všech hudeb před kostelem. Odpoledne budou mít jednotlivé dechovky svůj koncert.  Pro děti sehraje loutkové divadlo V batohu pohádku Nebojsa.

Začátek sobotní akce je v 10.00 hod.

Doprovodný program: v pátek 21. června sehraje Divadelní soubor Pod věží – dětský soubor v 17.00 hod. pohádku pro děti Sněhurka, dále dospělí téhož souboru zahrají hru Strakatou komedie od Jiřího Čapouna. Vše můžete zhlédnout v Amfiteátru pod Starou věží nejprve v 17.00 a potom ve 20.00 hodin.

Nenechte si ujít návštěvu Štramberka a jeho kulturní nabídku.

Zároveň vás Muzeum Zdeňka Buriana na náměstí zve na originální výstavu s příznačným názvem CESTA DO PRAVĚKU k 60. výročí natáčení stejnojmenného filmu Karla Zemana.

Výstava byla zpřístupněná 7. května a potrvá do 23. 6. 2013, nenechte si tuto zajímavou výstavu uniknout.

V rámci výstavy probíhá znalostní soutěž pro děti, Putujeme za dinosaury.

Stále je možné i tento den je zhlédnout výstavu naší významné výtvarnice, rodačky ze Štramberka,  která v současnosti pracuje hlavně jako kostýmní návrhářka pro Českou televizi v Praze Aleny Schäferové - Kostýmní návrhy a kresby. Výstava je umístěna v Městské galerii ve Štramberku čp. 456 (budova MIC).

Zdroj: Anna Rašková, vedoucí oddělení kultury, sportu a cestovního ruchu