Beskydy trochu jiné hory – vydejte se na kolech půvabnou krajinou značených cyklotras

Beskydy trochu jiné hory – vydejte se na kolech půvabnou krajinou značených cyklotras

Publikováno: St, 14.06.2017

Beskydy a kolo jsou ideální kombinace. Čeká zde na vás hustá síť značených cyklostezek, ze kterých si vybere každý, ať už jste rekreační cyklista, rodina s dětmi nebo adrenalinový nadšenec.

S novým cykloportálem se neztratíte

Inspirujte se novým cykloportálem www.beskydynakole.com  nabitým více než 36 trasami o celkové délce 1627,6 km. Nejkratší z nich má 10,1 km, nejdelší hřebenovka je dlouhá 94 km. Všechny cyklotrasy lze stáhnout do GPS navigace.

V Beskydech jsme na cyklisty připraveni

Využijte v Beskydech cyklobusy, které vás dovezou na start vaší trasy, a pak už jen ve vlídných kopečcích si užívjete úžasnou přírodou Beskyd. Na cyklostezce č. 59 z Ostravy přímo do Beskyd máte nejedno příjemné zastavení – koupání, sport i občerstvení.

Poznejte Beskydy a jejich krásná zákoutí v sedle kola v doprovodu  cykloprůvodce. Neztratíte se a přitom se můžete sledovat zdejší přírodou, fotografovat, užívat si. Délku trasy a náročnost naplánujete společně při rezervaci v resortu Bílá (http://www.sunoutdoor.cz/cs/leto/projizdky-s-pruvodcem/), kde si kola včetně elektrokol můžete i zapůjčit. A nejen tam. Beskydy disponují síti cyklopůjčoven včetně dobíjecích elektrostanic na trasách, které vás příjemně překvapí. Síť cyklopůjčoven a dobíjecích stanic:

Půjčovny elektrokol s nabíjecí stanicí:
Wellness hotel Horal, Velké Karlovice
Horský hotel Sepetná, Ostravice
Ski areál Bílá SUN Outdoor
Rodinný pension Beskýdek, Krásná – Visalaje


Samostatné nabíjecí stanice:
Bezručova chata, Lysá hora
Penzion U Pacošů, Malenovice
Restaurace U Pařezu, Čeladná
Beskydský pivovárek, Ostravice
Horský hotel Čarták, Soláň
Hotel Tanečnica, Pustevny
Masarykova chata, Bílá
Aquapark Olešná, Frýdek-Místek
Restaurace U Splavu, Frýdek-Místek

Adrenalin vám dodají singletraily

Vyrazte na kolo do beskydských lesů a užijte si jedinečný zážitek z projížďky lesem po upraveném 3 km okruhu Beskydských trailů v lokalitě na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm. V resortu Bílá vás zase pro změnu na trasu zdejších singletrailů vyveze čtyřsedačka Zbojník. K dispozici je tu pro vás několik různě náročných tras. Během jízdy dolů si vychutnáte prudké zatáčky i různě obtížné skokanské prvky. 

Užijte si léto v Beskydech na kolech, s rodinou a odvezte si zážitky, o které se rádi podělíte se svými přáteli. U svých ubytovatelů žádejte Beskydy Card www.beskydycard.cz, návštěvnickou kartu s tištěným průvodcem, která vaší dovolenou zpříjemní.