Beskydy pro opravdové požitkáře. Splňte si sny s Beskydy Card

Beskydy pro opravdové požitkáře. Splňte si sny s Beskydy Card

Publikováno: St, 10.06.2015

Patříte k těm, kdo vyhledávají dobrodružství, pohyb, adrenalin? Baví vás fotit krásné výhledy a zkoušet nové aktivity? Přesně takové fantastické momenty zažijete na výpravách s návštěvnickou kartou.

Poznejte beskydská NEJ v zážitkovém podání s Beskydy Card. Více informací na www.beskydycard.cz.

Chytré řešení pro turisty umožňuje návštěvníkům Beskyd vybrat si z pestré nabídky aktivit a zároveň využít více než 100 fantastických výhod. Kartu můžete získat zcela zdarma při ubytování v některém ze 42 partnerských ubytovacích zařízení v Beskydech. Jinak se dá běžně zakoupit ve vybraných informačních centrech nebo přímo na stránkách eshop.beskydycard.cz. Beskydy Card platí v průběhu 12 měsíců od pořízení a veškeré podrobnosti o ní najdete na www.beskydycard.cz nebo na www.beskydyportal.cz.

Adrenalinové lahůdky pro neposedné turisty

Pojďte si pročistit hlavu a nastartovat se na pořádný odvaz! Beskydy a aktivní pohyb dávají dohromady fantastické zážitky. Napadlo vás někdy zkusit třeba paragliding? Není nic krásnějšího, než se vznášet s větrem ve vlasech nad horskými vrcholy a údolími. Žádný strach, je tu pro vás Beskydská škola létání a její zkušení instruktoři vás naučí vše, co je potřeba.

Více informací se dočtete na www.elspeedo.cz/paragliding/paragliding-el-speedo/.

Členité beskydské vrcholy lákají nejen k létání, ale také k náročným závodům. Každoročně se jich tu koná několik, ale bezpochyby nejextrémnějším z nich je Beskydská sedmička. Příznivci drsné turistiky se do Beskyd sjíždějí z celé republiky, aby překonali sami sebe. Účastníci musejí zvládnout přes 80 kilometrů a převýšení více než 5000 metrů.

Další velmi populární diváckou podívanou je Adrenalin Cup, tedy extrémní závod čtyřčlenných družstev, ve kterém se protíná paragliding, jízda na kánoi, cyklistika i běh. Samozřejmě nesmí chybět ani závod Beskydský šerpa, který spočívá ve vynesení sudu piva na Lysou horu. O dalších zajímavých aktivitách, místech i památkách se dozvíte na stránkách www.beskydyportal.cz.

Přírodní parky plné zábavy

Vezměte svou rodinu na jedinečný výlet, kde můžete být na čerstvém horském vzduchu, vyzkoušet něco nového a zároveň rozvíjet své dovednosti. Dobrodružné aktivity milují nejen děti, ale i dospělí. Lanový park Opičárna poblíž penzionu Sluníčko nabízí dvě trasy lanových překážek pro začátečníky i pokročilé. Pět tras, od dětské až po nejtěžší adrenalinovou můžete vyzkoušet v horském lanovém parku Tarzanie v Trojanovicích. Kromě toho tu mají úžasné skákací trampolíny, na kterých se vyřádí všichni. A protože se Tarzanie nachází přímo pod Radhoštěm, můžete návštěvu lanového centra spojit s výletem lanovkou na Pustevny. Pro maximální zážitek se dají při zpáteční cestě dolů využít také koloběžky. Předají vám je v půjčovně na Pustevnách včetně bezpečnostní helmy, ale pozor na nerovný terén.

Pokud jsme vás naladili na adrenalinové zážitky a jste zkušenými cyklisty, je tu pro vás něco speciálního. Poznejte vzrušující sjezdy v horském terénu na jednosměrných stezkách, takzvaných trailech. Mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Trojanovicemi, v blízkosti skokanského areálu Jiřího Rašky, se nacházejí Beskydské traily. Tříkilometrový jednosměrný okruh, vedoucí zpod Velkého Javorníku, tvoří centrum turistické lokality Radegastovy Beskydy.

Dalším parádním místem pro horské sjezdy uprostřed divoké přírody jsou Single Trails Bílá. Výchozím místem je lanovka Ski areálu Bílá, která vás vyveze nahoru na hřeben. Pak už záleží na vás, kterou trasu si vyberete, sjezdy jsou zdarma. Více podrobností se dozvíte na www.singletrailsbila.cz.

To ale není všechno, na Bílé se dá zažít mnohem více. Vyzkoušejte například túry na horských kolech nebo vyjížďky na silničních kolech s průvodcem, které poskytuje Sun Outdoor. Dále se můžete s dětmi zúčastnit cykloakademie nebo family tour.

Doslova rájem pro všechny malé návštěvníky se stal Dětský letní a lanový park na Bílé, který je držitelem Ceny cestovního ruchu v Beskydech za rok 2014. Letní tubing, trampolínové centrum, vodní svět, šlapací auta, aquazorbing nebo indiánská vesnice - to je jenom malý zlomek atrakcí, které nabízí největší dětský zábavní park v ČR. Pro vaše ratolesti mají připravené také skvělé animační programy. Kromě toho se můžete podívat, jak žijí divoká zvířata v oboře nebo objevovat Pašeráckou stezku.

Nasedat, bude to jízda!

Jako ryby ve vodě budou v turistické oblasti Beskydy-Valašsko milovníci jízdy v jakékoliv podobě. Že nemáte na čem jet? To není problém, s návštěvnickou kartou Beskydy Card totiž můžete vyzkoušet řadu zajímavých dopravních prostředků.

Co takhle motokáry poblíž přehrady Olešná? Na kvalitní asfaltové trati se můžete prohánět s rodinou nebo partou přátel. Kdyby vám zábava na čtyřech kolech nestačila, můžete se vydat ještě na projížďku na in-line bruslích po cyklostezce okolo přehrady a nenechte si ujít ani jízdu na tobogánu v aquaparku Olešná.

Chtěli byste si naplno užít krásu beskydské přírody a zároveň toho stihnout co nejvíce? Nejlépe to půjde na kole. Dobře vybavenou půjčovnu elektrokol a koloběžek mají například v Kunčicích pod Ondřejníkem. S Beskydy Card si výhodně vyberete dopravní prostředek a pak už budou kilometry ubíhat samy.

O tom, že ve dvou se to lépe táhne, se můžete přesvědčit ve vratimovské Coolárně. Se zapůjčením tandemového bicyklu pro dva nebo stylového retro kola budete mít o zábavu postaráno.

Abychom nezapomněli, jezdit krajinou se dá samozřejmě také na koni. Romantiku v sedle na tomto ušlechtilém zvířeti si užijete například na Jízdárně Morávka. Pokud jste o něco odvážnější, určitě se vám bude líbit výcvik westernového ježdění, který poskytuje Myšák Western Ranch Palkovice. Tak jen do toho a držte si klobouky.

Beskydy mají mnoho tváří a každá z nich je nezapomenutelná. Poznejte je všechny se svými blízkými. S Beskydy Card můžete zkoušet stále něco nového a žádný skvělý zážitek vám už neuteče.

Zdroj: sdeleni.idnes.cz