Beskydskou slevovou kartu si za rok pořídilo asi 6000 lidí

Beskydskou slevovou kartu si za rok pořídilo asi 6000 lidí

Publikováno: Pá, 29.01.2016

Na 6000 lidí si loni pořídilo slevovou kartu Beskydy Card, díky níž mohou získat levnější ubytování nebo výhodnější vstupné na téměř stovce míst v Moravskoslezském kraji. Zájem v prvním roce fungování karty převýšil očekávání, řekla dnes ČTK ředitelka společnosti Destinační management turistické oblasti Beskydy - Valašsko Monika Konvičná.

"V projektu Beskydy Card je v současné době zapojeno přes 40 ubytovacích zařízení, u kterých klient, v případě, že se ubytuje na dvě noci, dostává Beskydy Card zdarma," uvedla Konvičná. V informačních centrech v e-shopu si turisté mohou kartu za 99 korun (děti za 69 korun) také koupit. Karta platí rok ode dne vydání a slevy se pohybují od deseti do sta procent.

Držitelé kartu využívají opakovaně. "Do Beskyd se nám vracejí. V současné době, při těchto dobrých sněhových podmínkách, využívají výhod lyžařských areálů, které akceptují Beskydy Card při nákupu ski pasů, výuku lyžování, zapůjčení lyžařských i běžeckých kompletů," uvedla Konvičná.

Vedoucí areálu Ski Bílá na Frýdecko-Místecku Jaroslav Vrzgula potvrdil, že klientů se slevovou kartou přibývá. Jejich počet ale vzhledem k tomu, že lyžovat se začalo až v lednu, nedokáže odhadnout. "Byla špatná zima, takže se to rozjíždí pomalu. V létě sem ale turistů s kartou jezdilo hodně. My jsme jenom poskytovatelé služby, záleží hlavně na hoteliérech, jak kartu budou nabízet," řekl Vrzgula.

Natálie Tobolová z návštěvnického centra v Novém Jičíně řekla, že návštěvníků s kartou Beskydy Card přibývá. "Je to nová služba, zatím jsou jich desítky," řekla. Přestože na rozdíl od ubytovacích zařízení, kde je karta zadarmo, si ji v návštěvnickém centru musí lidé zaplatit, vystavili tam loni pět desítek slevových karet.

Všechny informace a novinky najdou zájemci na internetové stránce www.beskydycard.cz. Na letní sezonu destinační společnost připravuje aktuální vydání tištěného průvodce Beskydy Card, který zároveň slouží jako průvodce Beskydami. "Ve spolupráci s poskytovateli služeb zapojených do projektu připravujeme mobilní aplikaci, která umožní uživatelům získat v dané chvíli aktuální nabídku a výhody poskytovatelů služeb zapojených do Beskydy Card a partnerům zapojeným do projektu by měla přinést určité benefity," uvedla Konvičná.

Zdroj: www.blesk.cz