Beskydské informační centrum Frýdek-Místek vyráží mezi návštěvníky a obyvatele města

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek vyráží mezi návštěvníky a obyvatele města

Publikováno: Čt, 28.07.2016

Návštěvníci a obyvatelé statutárního města Frýdku-Místku se v těchto dnech mohou setkat s mobilními informátory Beskydského informačního centra Frýdek-Místek na kolech, kteří lákají na turistickou nabídku města Frýdku-Místku a akce, které se ve městě konají. Informátory mohou lidé poznat především podle výrazných zelených triček s označením Tourist Info.

 „Cílem této služby je poskytovat informace o městě, o jeho atraktivitách a službách cestovního ruchu. Město Frýdek-Místek má totiž zajímavé turistické atraktivity a místa, které stojí určitě za návštěvu,“ vysvětluje ředitelka Beskydského informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná. „Služba však není určena pouze návštěvníkům. Budeme oslovovat i obyvatele města, abychom je včas upozornili na kulturní a sportovní dění ve městě,“ dodává Monika Konvičná.

Největší frekvence informátorů na kolech bude především na Zámeckém náměstí ve Frýdku a v rekreační oblasti Olešná, kde se pohybuje v letních měsících nejvíce turistů „Naším cílem není pouze město  Frýdek-Místek, ale postupně bychom chtěli vyrazit i do Beskyd,“ vypráví o budoucích plánech Konvičná.

„Jsem rád, že Beskydské informační centrum Frýdek-Místek přichází neustále s nějakými novinkami. Tato aktivita je zatím ojedinělou v celých Beskydech, a možná i v celé České republice. Díky tomu bude nabídka statutárního města Frýdku-Místku a Beskyd návštěvníkům ještě blíže, i těm, kteří informační centrum nenavštíví,“ pochvaluje si tento projekt náměstek primátora statutárního města Frýdku-Místku Karel Deutscher.

Během týdne, co se mobilní informátoři vydali do terénu, se setkávají jen s kladnými ohlasy. „Lidé jsou doslova nadšeni, službu si pochvalují a rádi si nechají poradit s plánováním výletů,“ shrnuje Pavla Panáčová z Beskydského informačního centra.