Babí léto s Beskydy Card aneb prázdninami zážitky nekončí

Babí léto s Beskydy Card aneb prázdninami zážitky nekončí

Publikováno: Po, 31.08.2015

Jedno z nejkrásnějších období roku, ozvláštněné vůní zralých hrušek a švestek, už je na prahu, a tak by byla škoda pořádně si ho neužít. Pokud jste nestihli léto v Beskydech, čeká vás ještě prosluněné babí léto. Jak si ho vychutnat s fantazií? Inspiraci najdete na www.beskydyportal.cz.

I když prázdniny uběhly jako voda a vy máte dovolenou dávno za sebou, stále si můžete užívat prodloužené víkendy v krásné horské přírodě. Beskydy mají stále čím překvapit a nabídka míst, kde se dá něco zajímavého zažít, výborně najíst nebo blaženě relaxovat, je stále bohatší. Přesvědčit se o tom můžete s návštěvnickou kartou a její doprovodnou brožurkou, která je k dostání ve všech informačních centrech v Beskydech. Spoustu tipů, jak poznat Beskydy naplno, najdete také na stránkách www.beskydycard.cz.

Návštěvnická karta vás provede po nejatraktivnějších místech a nabídne vám více než 100 různých výhod. Zdarma ji získáte při pobytu v některém ze 42 partnerských ubytovacích zařízení. Jinak se dá Beskydy Card volně za zakoupit ve vybraných informačních centrech nebo na stránkách eshop.beskydycard.cz. Další informace o návštěvnické kartě najdete na www.beskydycard.cz.

Pobyt v Beskydech přesně podle vašich představ

Krásné babí léto a jeho příjemné sluneční paprsky jsou ideálními podmínkami pro víkend na horách. Procházky s nádhernými výhledy z Beskydských kopců a rozhleden, cyklovýlety i relax v bazénu či sauně – tím vším si můžete zpestřit podzimní dny volna. Využijte výhodných nabídek pobytových balíčků s wellness službami, které nabízí řada beskydských ubytovacích zařízení. Ať už se rozhodnete strávit několik dní na farmě, v penzionu nebo v hotelu, pokaždé to bude mít svoje jedinečné kouzlo. Například ryzí odpočinek s lákavými wellness procedurami zažijete v hotelu Odra na Ostravici, který nabízí pestrý výběr koupelí, masáží i saunování. Penzion Sluníčko a hotel Sepetná zvou turisty na podzimní poznávání hor, kde samozřejmě nesmí chybět návštěva Beskydského pivovárku. Dobít baterky si můžete také s akčními cyklistickými nebo relaxačními balíčky v hotelu Bauer na Bílé.

Nejen páry a rodiny s dětmi, ale také senioři mohou v Beskydech prožít krásné dny. Například v horském hotelu Čeladenka, který se specializuje na aktivní pobyty seniorů. Ti si mohou vyjít na procházky do okolí nebo relaxovat v Lesních lázních. To je jen malá ochutnávka z nabídek beskydských hotelů. Pokud se chystáte navštívit Frýdek-Místek a okolí, velmi milé a příjemné ubytování seženete v hotelu Terasa poblíž přehrady Olešná. Krásné prostředí nedaleko od města nabízí působivý výhled na Beskydy a také pohodové procházky či projížďky po cyklostezce kolem vodní plochy. Při relaxačním pobytu se tu podíváte do aquaparku na Olešné. Nenechte si ujít ani exkurzi do pivovaru Radegast v Nošovicích nebo do nově otevřeného návštěvnického centra slavného medového dortu Marlenka, který nejen ochutnáte, ale také uvidíte tajemství jeho výroby.

Babí léto je ideální pro výlety na kole

Statistiky sportovních trendů říkají, že se čím dál více zvyšuje zájem o jízdu na horském kole. Aby také ne, projíždět zvlněnou krajinou v sedle kola je úžasný pocit. Navíc když už nejsou taková horka, bude výlet na kole mnohem příjemnější. V Beskydech si můžete vybrat vlastní okruh z husté sítě cyklotras. Oblíbené jsou projížďky v okolí přehrad i hřebenovky na Pustevnách, Gruni nebo Bílém Kříži. Také můžete vyzkoušet třeba cyklotúry s průvodcem v Sun Outdoor na Bílé. Podle vaší zdatnosti si lze vybrat z několika stupňů obtížnosti trasy – od začátečníků až po experta.

Pro milovníky individuální jízdy v drsném horském terénu připravili na Bílé Single Trails – speciální adrenalinové trasy z vrcholu kopce, na který vás doveze lanovka. Další podobné dobrodružství zažijete také na Beskydských trailech mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Trojanovicemi, v blízkosti skokanského areálu Jiřího Rašky.

Pokud máte naopak radši pohodovou jízdu, dobrá volba je elektrokolo. Tichá a ekologická kola vás dovezou do vzdálenosti 40 kilomerů. Elektrokola si můžete zapůjčit například v Kunčicích pod Ondřejníkem, v Coolárně Vratimov, v Sun Outdoor na Bílé nebo v hotelu Zlatý orel v podhůří Lysé hory.

Všechny cyklisty i pěší turisty, kteří rádi navštěvují horské chaty jistě potěší zpráva, že královnu Beskyd, Lysou horu, čeká v září velká událost – Klub českých turistů otevírá na vrcholu novou Bezručovu chatu. Bude tím pokračovat v dlouholeté tradici pohostinství na nejvyšším místě Beskyd.

Prodloužená letní zábava je tu stále pro vás

Nemusíte litovat, že už si nestihnete užít letní atrakce. Ty, které nejsou spojené s koupáním ve vodě, mají otevřeno ještě dlouho po prázdninách. Jedním z takových míst je lanové centrum Tarzanie v Trojanovicích. V horském lanovém parku můžete vyzkoušet pět tras, od dětské až po nejtěžší adrenalinovou. Kromě toho tu mají také úžasné skákací trampolíny pro všechny věkové kategorie. A protože se Tarzanie nachází přímo pod Radhoštěm, můžete návštěvu lanového centra spojit s výletem lanovkou na Pustevny.

Sezóna ještě nekončí ani v Dětském letním a lanovém parku na Bílé, který je držitelem Ceny cestovního ruchu v Beskydech za rok 2014 a zároveň největším dětským zábavním parkem v ČR. Skluzavky, trampolínové centrum, šlapací auta, archeologické nalezištěnebo indiánská vesnička - to je jenom část z atrakcí, které tu děti čekají. Kromě toho se mohou podívat, jak žijí divoká zvířata v oboře nebo prozkoumat Pašeráckou stezku.

Do Beskyd za kulturou a poznáním

Konec léta a začátek podzimu je ideálním obdobím k výletům za památkami a kulturou. Venku bývá ještě dlouho teplo a překrásné hrady i zámky mají stále otevřeno. Prožijte babí léto netradičně a s fantazií! Kdyby se vám snad stýskalo po kempování v přírodě, můžete si za teplých dnů udělat alespoň romantický piknik a zavzpomínat na prázdniny u moře. V penzionu U Námořníka na Hukvaldech se dá na výlet na hrad objednat deka a piknikový koš plný dobrot.

A pokud vám na výletě nebude přát počasí, rozhodně nezoufejte. Místo turistiky můžete navštívit spoustu zajímavých muzeí, například legendární Tatru Kopřivnice, Návštěvnické centrum v Novém Jičíně, umělecké i národopisné výstavy Muzea Beskyd ve frýdeckém zámku, Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku a spoustu dalších.

Zdroj: www.idnes.cz