Autokemp Olešná zahájil sezónu, bude plná novinek

Autokemp Olešná zahájil sezónu, bude plná novinek

Publikováno: Út, 27.06.2017

Lokalita přehrady Olešná ve Frýdku-Místku nabízí nejen výjimečnou cyklostezku vhodnou pro bruslaře, krytý a letní aquapark, multifunkční hřiště s prvky pro různé věkové kategorie, ale také autokemp. Sezóna v autokempu byla zahájena uplynulý pátek 23. června a návštěvníkům nabídne několik novinek.

První novinkou je hlídání stanů. „Autokemp není oplocen. Aby se u nás návštěvníci cítili bezpečně a měli zejména v noci klidné spaní, rozhodli jsme se, že autokemp bude hlídat bezpečnostní agentura,“ uvedla jednatelka městské společnosti Sportplex Michaela Mahrová.

Městská společnost Sportplex, která provozuje aquapark i autokemp na přehradě Olešná pokračuje také v projektu „Ozdravujeme Olešnou“, s čímž souvisí další novinka, a tou je omezení parkování aut u stanů na pláži, tedy na travnaté ploše od cyklostezky směrem k vodě. Pro vozy je samozřejmě připraveno parkoviště u recepce autokempu. Travnatá plocha u vody se tak stane skutečnou „oázou“ klidu určenou pro relax i bezpečné hry dětí.

„Na téma travnaté plochy navazuje naše další novinka, kterou je zdravotně nezávadný postřik proti klíšťatům. Nechali jsme ho aplikovat v autokempu i v letním aquaparku,“ doplňuje Michaela Mahrová s tím, že další novinkou je i připravované letní kino na pláži. Ve středu 19. července se bude v prostorách autokempu promítat film Špunti na vodě.

Léto na Olešné se ponese v retro stylu. V letním aquaparku vyroste retro dovolenkový koutek, vybaven věcmi, které mnozí z nás pravidelně vozili v 80. - 90. letech minulého století na dovolenou. Připraveny budou i doprovodné akce. Ta první s názvem Hurá prázdniny nabídne první červencový víkend retro perly, od minisrazu trabantů, přes workshop výroby retro-kytiček, procházku okolo Olešné v retro stylu až po možnost vyfotit se v retro fotobudce.

V autokempu Olešná je pro karavany připravena a upravena plocha o rozloze cca 4 000 m2, což představuje kapacitu zhruba 40 míst vybavených elektrickými přípojkami, ke stanování je prostor přibližně dvojnásobné rozlohy, částečně zastíněn stromy.

„Autokemp Olešná je držitelem Certifikátu Asociace kempů České republiky a je kategorizován jako tříhvězdičkový autokemp. Pro jeho návštěvníky se stále snažíme zdokonalovat služby a rozšiřovat nabídku aktivit pro využití volného času. Věřím, že jeho skalní návštěvníci novinky přivítají a noví návštěvníci si toto místo oblíbí a budou se k nám vracet,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

Zdroj: www.frydekmistek.cz