Akce Frýdek-Místek na kole odstartuje již podruhé cyklistickou sezónu ve městě

Akce Frýdek-Místek na kole odstartuje již podruhé cyklistickou sezónu ve městě

Publikováno: Pá, 24.04.2015

Frýdek-Místek na kole, to je pestrá přehlídka všeho, co souvisí nejen s cyklistikou, ale také se vším, co má kola a kolečka. A především pamatuje na všechny jezdce od těch nejmenších na odrážedlech, přes občasné výletníky až po zapálené sportovce. Přehrada Olešná se tak v sobotu 16. 5. 2015 přemění v ráj nejen cyklistů. Den plný sportu, zábavy a soutěží o zajímavé ceny a bohatým programem odstartuje v 10.00 hodin v areálu autokempu.

V letošním roce budou připraveny 2 cyklotrasy s různými disciplínami pro všechny věkové kategorie i handicapované. Jedna z nich bude i adrenalinová, přijeďte proto ukázat co je ve vás, vydejte se na 16 km dlouhý okruh a zdolejte palkovickou sjezdovku. Ve 14.00 hodin pak odstartuje také akce pro rodiny s kočárky – oblíbené „kočárkování“ – Nejen s kočárky okolo Olešné.

V průběhu celého dne se pak můžete zúčastnit různých testování kol, koloběžek, elektrokol, segwaí a dalších vozítek, vylézt na 9 m vysokou lezeckou stěnu, vyzkoušet Nordic Walking, aquazorbing, naučit se stavět překážkovou dráhu s Wheel klubem nebo zažít skvělou bajkovou show. Akce podpoří také projekt Kola pro Afriku, pokud máte tedy doma nepotřebné kolo, přivezte ho s sebou na Olešnou.

Protože i cyklisté by měli správně dodržovat pravidla silničního provozu, můžete otestovat své znalosti s Městskou policií, BESIPem nebo Týmem silniční bezpečnosti a naučit se také zásadám poskytování první pomoci s Českým červeným křížem. Těšit se můžete také na spoustu kvalitních prezenčních stánků, které nabídnou jak jinak než cyklistický sortiment, sortiment zdravé výživy a spoustu dalšího, co může se zdravým životním stylem souviset.

A jelikož i auto má kola, tak přímo k vám zamíří nová, nepřehlédnutelná generace modelu Škoda Fabia a Fabia Combi s nákladem zábavy pro vaši rodinu. Kromě skvělých zážitků se můžete zapojit do celorepublikové soutěže o nový vůz Škoda Fabia Combi.

Bližší informace, včetně programu, tras a dalších důležitých informací naleznete na webových stránkách akce Frýdek-Místek na kole www.fmnakole.cz a také na Facebooku Beskydského informačního centra Frýdek-Místek.

Akci pořádá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o., pod záštitou primátora statutárního města Frýdku-Místku Mgr. Michala Pobuckého, DiS.