Adidas 24 hodin na Lysé hoře 2015

Adidas 24 hodin na Lysé hoře 2015

Publikováno: Út, 18.11.2014

Termín závodu je 24.1. - 25.1.2015. Registrace bude probíhat standardním způsobem, který je popsán v pravidlech závodu. Ceny jsou v podstatě stejné, jako byly v ročníku 2014. Novinkou je možnost objednat si ubytování od pátku, kdy cena za noc z pátku na sobotu je pro BASIC 100,- Kč a pro ROOM je 150,- Kč. Ti z Vás co jedou z daleka nebo je to pro ně výhodnější se tak mohou ubytovat už v pátek.

Pro případ, že by jeden z dvojice chtěl přijet už v pátek a druhý až v sobotu, byla upravena akreditace do závodu, kdy umožníme akreditovat v pátek jednoho a v sobotu druhého člena týmu. Nicméně dostavit se na akreditaci musí ve finále oba, čip bude dvojici předán až po akreditaci druhého člena týmu. Jde pouze o to, že v pátek nepustí do hotelu nikoho, kdo nebude mít na ruce ID pásek, který dostane pouze při akreditaci.

O dalších novinkách a úpravách budete postupně informováni. Jako důležité je třeba ještě zmínit úpravu povinné výbavy, která nově obsahuje povinnost mít u sebe nepromokavě zabalenou náhradní fleecovou mikinu nebo bundu (teplá a suchá vrchní část oděvu). Tato úprava vznikla po zkušenosti z ročníku 2014, kdy udeřily velké mrazy. Tato mikina může posloužit nejenom Vám, ale taky jinému závodníkovi, kterého potkáte na trati v kritické situaci, je propocený a než se k němu dostane pomoc, tak by zmrznul. Je to extrémní zimní závod, suchá teplá mikina Vám někde v kopci může v krizi zachránit Vaše zdraví...možná i život. Převážně pak v noci.

Berte prosím na vědomí, že se do závodu pravidla ještě mohou mírně upravit. Stejně tak se pravidla mohou upravit i během závodu, kdy se může stát povinnou výbavou i čepka nebo teplé rukavice. V ročníku 2014, v době největších mrazů, kdy naši zdravotníci a Horská služba řešila vážné omrzliny bylo zjištěno, že někteří závodníci přijeli závodit bez tohoto druhu oblečení a se slovy, že čepici nepotřebují, měli snahu vyrazit do mrazivé noci. Jde hlavně o Vaši bezpečnost a Vaše zdraví. Prosíme, nepodceňte připravu do závodu...

Zdroj: www.lh24.cz