Adidas 24 hodin kolem Olešné se pojede i letos

Libor Uher

Publikováno: St, 05.06.2013

Ve Frýdku-Místku se i letos pojede mistrovský eXtrémní in-line závod „Adidas 24 hodin kolem Olešné",. Určený je pro dvoučlenné a čtyřčlenné týmy z řad široké sportovní veřejnosti. Pořádá jej známý frýdecko-místecký horolezec Libor Uher za podpory statutárního města Frýdek-Místek.

Závod startuje 22. června. Cílem je dosáhnout největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin. V kategorii dvojic má dokonce statut Mistrovství České republiky v eXtrémním 24 hodinovém in-line maratonu. Zájemci se mohou hlásit do závodu prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách www.inline24.cz.

„Přípravy na druhý ročník eXtrémního závodu „Adidas 24 hodin kolem Olešné" jsou v plném proudu. Realizační tým již pracuje na zajištění zázemí pro závodníky, objednává stovky kilogramů melounů, banánů, müsli, tatranek a dalších pochutin, které budou zajištěny pro závodníky v rámci občerstvení a v neposlední řadě pracuje na veškerém technickém vybavení a zajištění celého závodu," řekl leader akce Libor Uher.

„V loňském roce měl závod premiéru a byl vůbec prvním svého druhu a takového významu v našem městě. Zúčastnilo se ho 166 závodníků, mezi nimiž byli nejen závodníci z našeho města a celé naší republiky, ale také ze Slovenska a Polska. Letos se očekává mnohem vyšší účast, již nyní se do něj registrovalo přes 200 závodníků a dá se předpokládat, že toto číslo není konečné. Závod měl velice kladné ohlasy i za hranicemi našeho kraje a republiky, přispěl ke zviditelnění našeho města, a proto jej znovu podpoříme," řekl primátor Michal Pobucký.

„Okruh kolem Olešné je dlouhý 4 500 m a je specifický technicky rozdílnými úseky. Nabízí stoupání s dlouhým sjezdem, rychlostní rovinky, zatáčky všech poloměrů, technický úsek, který prověří bruslařské umění, a v neposlední řadě krásné vyhlídky na panorama Beskyd, které zvlášť při západu a východu slunce vypadají majestátně," láká k účasti v závodu Libor Uher.

Více informací na www.inline24.cz

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku