100 pro ADRU: Nejde o to zpřerážet si kosti, ale zajezdit si a pomoci potřebným

100 pro ADRU: Nejde o to zpřerážet si kosti, ale zajezdit si a pomoci potřebným

Publikováno: Út, 11.08.2015

Po loňském úspěšném I. ročníku sportovně - charitativní akce je tady opět připraveno sportovní klání pro celou rodinu na in-line bruslích na cyklostezce okolo přehrady Olešné.

Od ostatních podobných akcí se liší tím, že zve hlavně nadšené amatéry - hobbíky.  Jmenuje se 100 PRO ADRU a jeho hlavním cílem je podpořit dobrovolnictví ve Frýdku -Místku a také dát ochutnat atmosféru závodu těm, kteří si na žádný dosud netroufli.

100 pro ADRU se uskuteční 5. září  na přehradě Olešná. Jedná se o závod dvojic, každý z účastníků musí být plnoletý. 17-ti leté závodníky organizátorky pustí na trať jen se souhlasem aspoň jednoho z rodičů nebo se souhlasem zákonného zástupce. Družstvo musí obkroužit přehradu dvaadvacetkrát, což je přibližně 100 km.

Hlavnímu závodu bude předcházet „závod dětí“ na 500 m, který odstartuje maskot SPOX. Po absolvování 500 m každého účastníka čeká v cíli odměna a účastnický diplom. Hlavní závod odstartuje v 10:00 hodin. Podle odhadů organizátorů by měly týmy zvládnout překonat vzdálenost nejpozději v pěti hodinách.

Pro děti je připraven doprovodný program a pro soutěžící rodiče se o ratolesti postará realizační tým.

Stovka na dobrou věc

Startovné činí 220 Kč za každého jednotlivce. Symbolickou  stokorunu z každého vybraného startovného věnují organizátoři závodu Dobrovolnickému centru Adra Frýdek-Místek na zahájení nového projektu Dobrovolníci v domácnostech seniorů.

Stáří je etapa života, která čeká na každého z nás. ADRA ve spolupráci se sociálním odborem Magistrátu města Frýdek-Místek usiluje podpořit ty seniory, kteří zatím ještě zvládnou samostatný život doma, ale pro nedostatek kontaktů, někdy i obavy z cizího prostředí již neopouštějí své domovy.

Vybraní a proškolení dobrovolníci Adry budou moci doprovodit seniory k lékaři, do obchodu, podpořit jejich možné kulturní zájmy návštěvou divadla, výstavy či kavárny, nebo jen tak procházkou v parku. Mimo to budou moci seniorům zpříjemnit také jejich čas návštěvou doma.

Vloni závodníci vyjezdili 12 400 Kč

Loňského I.ročníku se účastnilo 57 dvojic a vyjezdilo tak dobrovolnickému centru 12 400 Kč. Nejrychlejší dvojici se podařilo absolvovat stanovených 22 kol za časový limit 3.30:22. Podaří se vybranou částku a vítězný čas překonat?